Comentari del poema Vora la mar

Páginas: 3 (604 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2013
El poema Vora la mar de l’autor Jacint Verdaguer està inclòs dins del seu recull Flors del Calvari (1896), on expressa la seva tristesa i el patiment. Aquets sentiments corresponen amb el contextque estava vivint el poeta en el moment, ja que es quan va tenir-ne problemes amb el bisbe de Vic dins de l’església (per qüestions religiosos) i, paral•lelament, amb la família que havia viscut granpart de la seva vida: els marquesos de Comillas. Tots aquets conflictes van començar a partir del viatge a Terra Santa (Jerusalem) que va fer el capellà amb la família, ja que aquet va quedar moltimpactat i va canviar radicalment la seva forma de pensar i actuar.
El poema està dividit en tres parts. La primera engloba les tres primeres estrofes i te lloc al vespre d’un dia. Ens situa en elpresent i ens descriu el paisatge que està veient en el moment, comparteix els seus pensaments.
A continuació ve la segona part que està formada per versos de la quarta estrofa fins a la setena. AraVerdaguer ens trasllada al passat i és on explica com es sent i el perquè (ha passat de parlar dels seus sentiments). També dins de les estrofes cinc, sis i set podem trobar una “degradació” de lespoemes (que comencen sent castells i es transformen en joguines, després en petxines, vaixells i finalment en illetes que s’esborren). Ho utilitza per intentar transmetre l’efecte de degradació de lesseves poemes, que cada vegada les valora menys i es fan tan petites que acaben desapareixent.
Finalment, les últimes tres estrofes estan dins de la tercera part on Jacint Verdaguer torna un altre copal present, i fins i tot fa referència al futur (temps verbals com “què voldran?” a la vuitena estrofa). Utilitza el futur per expressar que res és cert del tot i que mai podem saber lo que ens potesperar en el futur. També és la part on fa moltes preguntes retòriques aprofitant aquesta incertesa del futur.
Per lo que fa a l’estructura i la rima del poema; és un poema de deu estrofes de deu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text “Vora la mar"
  • Comentari A la vora de la mar
  • Vora la mar
  • Vora la mar
  • Vora del mar
  • Vinyes Verdes Vora El Mar
  • JARD VORA EL MAR
  • Vora La Mar Es Nada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS