Comentari del text “el salt de la reina mora”

Páginas: 2 (495 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2012
El text següent és una llegenda que explica la història d’una reina mora, Abdel Assia, que viu en un castell situat a Siurana de Prades. Aquesta població pertany a la comarca del Priorat en l’èpocadel comte de Barcelona Ramon Berenguer IV. Aquest era el propietari dels terrenys, però la zona de la fortalesa era dels moros i restava en un indret pràcticament inexpugnable per a les armes i mitjansde l'època. Tot i així, cap a l’any 1153 es va iniciar la conquesta de la zona, que va portar a una dura batalla. Més tard, això va donar lloc a llegendes que narraven l’èpic combat entre moros icristians, com per exemple aquesta escriptura.

Estem davant d’una llegenda popular, ja que trobem una marca geogràfica (l’abisme o precipici) i, a més, és possible localitzar-la en l’espai i en eltemps. També es caracteritza per presentar fets verídics combinats amb fets llegendaris, com la marca de la petjada del cavall. En el transcurs de la història, s’esmenta el senyor Amat de Claramunt,comandant de les forces cristianes, però no es fa referència al rei dels moros, present en la història real, l’anomenat Valí.
El relat ens transporta en el moment que els cristians es disposen aassaltar el castell dels moros, però la protagonista, la reina mora, amb plena confiança en la inexpugnabilitat de la fortalesa, celebra una festa amb cortesans i gent notable. Tot i així, els enemicsaconsegueixen entrar i la reina decideix fugir amb el seu cavall. Finalment no té més opció que tirar-se pel precipici amb l’única alternativa de quedar presonera dels cristians.
Pel que fa al punt devista narratiu, ens trobem davant un text narrat en tercera persona i de tipus omniscient, on el narrador opina sobre els personatges, el que senten i el per què de les seves decisions. Així, gràcies alnarrador sabem que ella "estava seguríssima que el seu castell era inexpugnable" i que "La reina fou prou llesta per a muntar al seu cavall ". A més, també opina sobre la seva bellesa sense parió....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de texto Tomas Moro
  • Llegenda ‘el salt de la reina mora’
  • Comentario de texto
  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS