comentari Elogi de l'aigua

Páginas: 3 (678 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013
Elogi de l’aigua
Fitxa tècnica
Títol: Elogi de l’aigua
Autor: Eduardo Chillida
Cronologia: 1987
Tipologia: Escultura exempta
Materials: formigó i acer
Estil:abstracte
Tema:al·legòricLocalització: Parc de la Creueta del Coll (Barcelona)

Autor
Va néixer a San Sebastian. Inicialment era futbolista, posteriorment abandona aquest camps i es dedicarà al dibuix. Anirà a Paris onentrarà en contacte amb autors com Picasso. Desprès s’instal·la a Guipúscoa i comença a treballar el ferro, que juntament amb el formigó, serà el que catequitzarà la seva obra.

Anàlisis formal iestilístic
Descripció: esta format per una descomunal estructura de formigó de 54 tones, subjectada en l’aire mitjançant potents cables d’acer. A sota hi ha un estany. Els 4 braços recorden als dits d’unama, que fa el gest de tancar-se per tal de poder agafar el buit que els envolta.
Composició: és força equilibrada, s’aconsegueix una harmonia entre les línees rectes i les formes geomètriques dela part superior i les línees ondulants i formes mes orgàniques de la part inferior. És una escultura dinàmica ja que la asimetria de les seves extremitats, permet visualitza el perímetre de la peçaun interessant ventall de composicions abstractes.
Matèria: Els dos elements clau de l’obra son la matèria i l’espai. La matèria es allò visible, que ocupa un espai. És massissa, i es el propimaterial el que dona sensació de pesadesa.
Espai: Totes les escultures de Chillida s’organitzen en funció de l’espai. No li interessa tant arribar a la perfecció estètica de la forma com el fet de donar aconèixer un espai.
Temps: Pot distingir-se en l’escultura un temps de creació i un altre de percepció. L’obra un cop acabada va deixar d’existir per tornar sempre a néixer temporalment en funció d’algú que l’observi.
Moviment: El factor moviment esta en tota l’obra, directament relacionat amb el factor temporal i espaial. La necessitat de caminar al voltant de l’obra fa que l’espectador...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Elogi De L'aigua!
  • Comentario de texto elogio del dinero
  • Comentario Elogio A Elena
  • Comentario Crítico Elogio A Helena
  • comentario el elogio de la sombra
  • Comentario el elogio a la difitultad de estaninslao zuleta
  • Comentari crític "elogi de la feblesa
  • L'aigua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS