Comentari filo Qu s la filosofia

Páginas: 2 (384 palabras) Publicado: 15 de junio de 2015
Què és la filosofia?
El text ens parla sobre la filosofia en general; ens explica el seu origen, les diverses maneres d’entendre-la, intenta desxifrar-ne el seu veritable significat i n’esmentapossibles definicions.
El terme filosofia té origen grec i està compost per dos paraules diferents: filos significa amor i sofia significa saber, per la qual cosa podríem dir que la filosofia és l’amor ala saviesa. Si encara aprofundim una mica més, el que realment anhela la filosofia no és pas el fet de ser savi, sinó voler ser-ho; la recerca de la saviesa completa. Aquesta recerca de la saviesacompleta és considerada una activitat. En primer lloc, diem que és una activitat productiva ja que ens permet entendre i viure la vida i concebre la realitat d’una manera més estimulant i alternativa(intel·lectualment parlant) i des d’un punt de vista més reflexiu. També la considerem una activitat creadora, perquè fem servir en gran part la imaginació. A més a més és una activitat pràctica,alguns l’adopten com a forma de vida amb l’objectiu de ser feliços. Finalment també podem considerar la filosofia com una activitat teòrica pel simple fet que la meta dels filòsofs és aconseguir d’algunaforma la felicitat, el bé, la bellesa i la veritat.
La filosofia no tracta de centrar-se en una cosa i intentar treure’n conclusions molt detallades com la ciència, sinó que se situa per damunt delsdetalls per contemplar així una vista general i poder comprendre millor el que s’observa.
Penso que el reconeixement de la pròpia ignorància i el fet de sentir la necessitat per saber sempre més són elsdos punts clau per a començar a filosofar, per a buscar respostes a preguntes que ni la tècnica ni la ciència poden solucionar i que el saber filosòfic aconsegueix respondre. La filosofia no s’usaper a buscar coneixements amb la finalitat d’utilitzar-los, sinó que es fa servir per a engrandir la saviesa de les persones. Tot i que es cregui que no té cap mèrit viure acord amb la filosofia, no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • QU ES LA FILOSOFIA
  • Filosofia Comentario
  • comentari filosofi
  • Comentario Filosofia
  • Comentario de filosofia
  • Filosofia S
  • EL COMENTARIO DE TEXTO FILOS FICO
  • qu s la vida?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS