Comentari La República, Plató

Páginas: 4 (826 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2013
Respon les següents qüestions i localitza els passatges on Plató les exposa en la República. A continuació digues i quina és la teva opinió sobre les tesis platòniques.

Llibre II:

1/ Quin ésl'origen de la societat?

La necessitat de béns físics com són el menjar i la roba, així com un habitatge. Aquests béns, segons Plató en el fragment del primer apartat del Llibre II.

Des del meu punt devista, l’origen de la societat no és la necessitat de béns, sinó la necessitat de relacionar-se amb l’entorn. El simple fet de poder reproduir-se implica establir relacions. Els nadons en la nostraespècie necessiten la mare durant molts anys, això crea un altre vincle força durador. La necessitat també hi juga un paper molt important, però no bàsic com pensa Plató, pel que fa a la meva opinió.

2/Quin és l'origen de la guerra?

La guerra s’origina, segons Plató en el fragment Origen de la guerra: necessitats dels exèrcits, per la necessitat de més béns materials i més espai per sobreviure totsels elements sostenidors de la societat (comerciants, pagesos, mercaders, fusters...). S’han d’envaïr les terres del veí, i aquest, que també té unes necessitats, no ens les donarà per la via de lano hostilitat.

Per a mi, l’origen de la guerra és semblant al que descriu Plató, però hi afegiria un altre factor: l’ànsia de poder humana. Com més poderós és un home, més acomodat viu. Això estraspassa a gran escala en un poble, en un imperi. És per això, que es diu que els imperis més grans i poderosos (perquè si només són grans no van enlloc) són els que viuen millor.

Llibre IV:

3/ Definicióde justícia.

La justícia és la felicitat de la classe governant i la societat, juntes. No ha d’existir, segons Plató, gent rica o gent pobra, en l’apartat La temprança de la ciutat. – Transició capa la justícia. S’ha d’arribar a un terme mig, ja que si hom és ric, no es voldrà dedicar a la feina per la qual està dotat, i si és pobre, no podrà fer aquesta feina bé.

Opino, al contrari que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de plató del llibre la república (un fragment)
  • Comentari de plató
  • PLATÓ: La República
  • Republica de plató
  • LA REPÚBLICA de Plató
  • Comentari De Plató
  • República De Plató
  • Plató (la república)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS