Comentari mapa econòmic

Páginas: 2 (373 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2013
Comentari d’un mapa econòmic
Aquest mapa ens mostra la indústria espanyola del segle XIX. Ens ensenya a quins lloc hi havia mineria de ferro, plom, mercuri, coure i sofre i també a on hi haviaindústries de ciment, tèxtil, química, siderúrgica, drassanes i material ferroviari. Ens senyala les línies de ferrocarril fins el 1865, fàbriques de gas, àrea industrial principal, zona carbonífera, àreatèxtil important i altres centres tèxtils. Al mapa s’hi representen els rius de la península Ibèrica, ja que tenen molta importància en les indústries. La cronologia que presenta és d’una etapa moltamplia del segle XIX.
A les zones on hi havia una concentració industrial més gran era a Catalunya i al País Basc. Les indústries que predominaven a Catalunya eren la siderúrgia, materialferroviari, drassanes, maquinaria tèxtil i de ciment. Al País Basc hi predominaven les mineries de ferro, siderúrgia i drassanes. Altres zones que podem destacar és a València la mineria de sofre, a Mieres unagran zona carbonífera, Cadis mineria de coure, a Cartagena mineria de plom, fàbriques de gas per tot el litoral mediterrani i a les Illes Balears i drassanes a les Illes Canàries. El principaltransport de les mercaderies era amb tren o amb vaixell. Les línies ferroviàries unien les principals àrees industrials amb ports, o altres zones on es trobaven altres materials necessaris per la fabricacióde productes. La industrialització espanyola ve donada per la influència dels altres països europeus. A Catalunya s’hi concentra una gran zona d’industrialització perquè era la pionera en adopció delvapor i la mecanització del procés productiu. Es va especialitzar en la indústria lleugera tèxtil de cotó i llana. Hi va haver un creixement demogràfic molt important i moltes migracions internes del’interior a la costa.
Si hi havia més dualisme econòmic perquè a Catalunya i al País Basc eren més rics en economia que la resta d’Espanya per les indústries i per les grans àrees de producció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentari mapes
  • comentar un mapa ecònomic
  • Fases Comentario mapa del tiempo
  • Comentario de mapa, por alexandra ern
  • Comentario De Texto Y De Mapa
  • Comentario mapa del tiempo
  • COMENTARIO DE UN MAPA HISTÓRICO
  • Comentarios de mapas del tiempo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS