comentari mar i cel

Páginas: 8 (1784 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2014
4.1 Què creieu que vol dir el títol de l'obra Mar i cel ?Doneu una resposta argumentada amb exemples del llibre.

El títol de l'obra Mar i cel es una metàfora que fa l'autor amb els personatges Blanca i Saïd.

Blanca és una noia cristiana i Saïd es un pirata musulmà, el mar i el cel són dues coses. També, totalment oposades, però deixat de banda les seves diferencies s'ajunten per un puntinfinit, l'horitzó igual que fan Saïd i Blanca, que s'ajunten per un sentiment infinit, l'amor. (aquesta metàfora es pot apreciar al final de l'obra a la p. 101 quant Saïd i Blanca diuen sóc el mar, ets el mar, sóc el cel, ets el cel...)

4.2 Descriu els personatges Blanca i Saïd, fes una descripció física i psicológica dels dos personatges, ajuda't amb exemples del llibre on es pugui exemplificarel que hagis comentat.

Saïd: és un pirata musulmà, un corsari i guerrer (p.24), és respectuós amb les dones però al mateix moment no vol dir que les tingui ben considerades, segons Saïd les dones son com xais inofensius (p.30). Saïd no és un home de paraula, ja que li ha promès moltes coses a Idrsiss però mai no li ha donat res (p.46).

Entre la tripulació es considerat un mal capità i no esd'agradar pels altres pirates el tracte que els hi dona, Joanot diu: és voluble, capritxós i es va tornant perillós (p.39).

Blanca: vesteix amb robes fines però brutes (p.30) i es cristiana. Blanca es a punt de morir(p.39)( senyal de que és una noia fràgil).

Tota la vida ha estat jugant (p.54) obra els ulls al món i se n'adona de que no tot són flors i violes (p.55).

Blanca es una personapacifista que vol la pau per a tothom i s'apiada de la gent que necessita pietat (p.59).

4.3 Quina situació històrica ens explica l'obra? Ajuda't d'exemples del text.

L'expulsió dels Moriscos ja que l'intent per la seva expulsió no va sortir bé (p. 15).

4.4 com està estructurada aquesta obra? Sabries dir-me el per què? Explica, breument, les característiques del gènere teatral.

Estàestructurada per dos actes, compostos per escenes escrites en vers. Té una introducció un nus i un final.

4.5 Quin és el paper que juga a l'obra el personatge de Joanot? Ajuda't d'exemples del text.

Joanot és un personatge capdal en el desenvolupament de l'argument, ja que facilita el triomf dels cristians, però que en el seu moment va decidir donar-los-hi l'esquena i marxar amb els musulmans(p.43).

Joanot és un personatge fals perquè tal i com critica a Saïd per l'esquena, aconsegueix que aquest li oferir-li el segon de bord (p.39-41).

4.6 Podriem considerar l'obra Mar i Cel com a tragèdia romàntica? Per què? Ajuda't d'exemples del text.

Tragèdia: Gènere i obra dramàtica de final catastròfic.

Sí, es una tragèdia romàntica perquè els dos personatges principals moren peramor (p.101).

Un es assassinat i l'altre és suïcida.

4.7 Comenta com és l'estil i el llenguatge utilitzats per Àngel Guimerà en aquesta obra. Ajuda't d'exemples del text.

És un estil fresc i fàcil d'entendre, Àngel Guimerà utilitza el català que parla la gent, per fer que aquesta pugui entendre-ho.

Utilitza lletres repetides per ser cantades i paraules inventades, per tal de que semblique està emprant una altra llengua (p.17).

BIOGRAFÍA D'ÀNGEL GUIMERÀ

Àngel Guimerà i Jorge va néixer a Santa Cruz de Tenerife el 6 de maig del 1845. Dramaturg, poeta i eminent orador polític. El seu pare, Agustí Guimerà, fill d'una antiga família del Vendrell (Baix Penedès), va anar a les illes Canàries per ajudar a un oncle seu que hi tenia establert, un negoci de vins. Al cap d'uns anysd'estada a Santa Cruz, es va casar amb Margarita Jorge, filla d'una família canària. Quan Guimerà no havia complert encara els set anys, el seu pare va decidir liquidar el negoci i traslladar-se amb la família a Catalunya.

Del 1859 al 1862, va estudiar al Col·legi de Sant Antoni, dels pares Escolapis, a Barcelona, on va aprendre la tècnica de versificar en castellà. De retorn al Vendrell, els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar I Cel (Comentari)
  • Mar I Cel Comentari
  • Comentari de Mar i Cel
  • Comentari fragment Mar i cel
  • Comentari escena Mar i Cel
  • Comentari De Text Mar I Cel
  • Mar i Cel
  • Mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS