Comentari Po Tic Del Poema 46 De Ausi S March

Páginas: 4 (904 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2015
Comentari poètic del poema 46 de Ausiàs March
Aquest poema de Ausiàs March, ens parla de un viatge en vaixell que té mala pinta, això podem dir que són dues imatges metafòriques relacionades ambl’amor. Tot i que aquest text és del s. XV podem relacionar-lo amb l’actualitat, per exemple avui en dia hi ha relacions amoroses que no duren molt i això fa que una o les dos persones sofreixen. També,hiha molts de casos on l`amor no és correspost i això provoca el sofriment d`una persona. De vegades tenim el dubte si aquella persona t`estima o no i per vergonya no donam el pas.

Aquest poema extretdel llibre “35 Poemes poemas d’amor d’Ausiàs March” de l’editorial Tàndem representa un exemple de les 128 cançons de temàtica amorosa, veritable epicentre de la seua obra, i que pertany a un dels 5cicles en què es divideix la seua obra mitjançant els senyals o pseudònims de la dona a qui anava dirigida, en concret, “Amor, amor””, on el poeta se centra en la incertesa de l’amor correspongut perl’amada i la certesa profunda del seu amor per ella; el poeta es troba ple de contradiccions, se sent culpable d’estimar-la tant i no poder evitar-ho, fins i tot tem la mort com a mitjà de la seuaseparació de l’amada.
Respecte a l’autor, Ausiàs March, va ser un gran poeta valencià del segle XV. Ausiàs és el poeta més important de la literatura catalana ja que deixa de banda les característiquesde la poesia trobadoresca, per exemple canvia el destinatari de les poesies, apareixen els noms propis de les dames. March utilitza el català com llengua de conreu i identifica l’amor d’una maneradual, és a dir,una lluita entre el bé i el mal ja que l’home està fet d’ànima sensible i d’ànima racional. Podem agrupar les seves obres en quatre grans blocs: cants d`amor, cants morals, cants de morti cants espirituals. Un dels trets més característics d’Ausiàs és el JO LÍRIC.
A continuació, podem destacar que el tema principal d’aquest fragment és la inconstància de l’amor i la por a la no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario poema Ausias March
  • Comentario Poema Ausias March
  • comentari ausias march
  • Comentari Ausiàs March
  • Ausi S March
  • Ausi S March
  • Ausi s March 1r Batxillerat A
  • ESTRUCTURA COMENTARIO TEXTO PO TICO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS