Comentari Sobre El Premi Nobel De Física L’any 2011.

Páginas: 2 (376 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2013
.
Comentari sobre el Premi Nobel de Física l’any 2011.

La noticia ens explica el descobriment que van fer uns físics al descobrir que els components de l’univers, com més passava el temps méss’allunyaven.

És una noticia periodística ben redactada i explicada amb vocabulari no molt científic i fàcil d’entendre entre jove i gent gran, no cal ser un especialista per saber i entendre del queens parla.

El descobriment que van fer aquests científics diu molt, perquè gracies a ell podem medir distancies entre les estrelles i nosaltres. Aplicant aquest càlculs podem saber a la velocitat ala que una supernova (que és: l’explosió d’una estrella que allibera quasi tota l’energia que li queda en un gran espetec final) es va apagant després de l’explosió. Això és proporcional a lalluminositat que va arribar a tenir. Gracies aquesta teoria podem saber que si mesurem el temps que tarda en apagar-se, podem saber com de brillant era. I si finalment la comparem amb com de brillant laveiem, podem calcular a quina distancia es troba de nosaltres. Per poder fer tots aquests càlculs necessitem que les supernoves siguin d’un tipus especial, aquestes serien les Ia. Ja que aquestes tenenuna velocitat d’apagar-se després de l’explosió proporcional a la lluminositat que va arribar a tenir.

També hi ha un altra força que està actuant en l’univers apart de la gravetat, aquesta es diuEnergia fosca, encara no és massa coneguda però així l’anomenen. La qual empeny els components de l’univers (estrelles, planetes, galàxies…) i, per tant, cada cop és separen els uns dels altres ambmés rapidesa per tot l’univers.

Aquesta teoria anul.la l’anterior que hi havia sobre l’univers, que ens deia que al cap del temps l’energia gravitatòria ens frenaria els components de l’univers i esgiraria el procés fins que ens tornéssim a unir tots.

Això és va descobrir al1998 quan es va mesurar per primera vegada la distància entre diferents galàxies. Va tenir gran ressò pels àmbits...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario sobre el Premio Nobel de Física
  • Premi Nobel De Física 2011
  • Premio Nobel Economía 2011
  • Premio nobel 2011
  • Premio Nobel 2011
  • Premio Nobel De Economia 2011
  • Premio Nobel de física 2009
  • Premio nobel de fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS