Comentari sobre l'article "Orientaciones de la lingüística" de Giulio Lepschy

Páginas: 3 (615 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2013
L'article "Orientaciones de la lingüística" de Giulio Lepschy tracta sobre les tres branques en les que s'ha dividit la disciplina de la lingüística per tal de definir el concepte de llenguatge i elseu ús. Primerament, l'autor defineix la gramàtica històrica i comparativa, sorgida al segle XIX. Després Lepschy comenta sobre la lingüística estructural, sorgida a la primera meitat del segle XX.Finalment, l'autor explica la gramàtica generativa, fundada per Noam Chomsky a la segona meitat del segle XX. Al llarg de l'article, Giulio Lepschy explica la història de la lingüística i desenvolupales diferents teories de cada branca d'aquesta disciplina.

En aquest article es desenvolupa la disciplina de la història de la lingüística. L'autor fa un recorregut sobre l'evolució de l'estudid'aquesta disciplina des del segle XIX fins a finals del segle XX (l'article data de l'any 1990) i tracta diverses teories i branques de la lingüística. A part de les tres mencionades al primer paràgraf,Lepschy parla de la psicolingüística, la sociolingüística, l'anàlisi del discurs, la teoria dels actes lingüístics i de les normes de conversa, la teoria de la pertinença de Sperber i Wilson, lapragmàtica o la sintaxi.

L'autor, Giulio Ciro Lepschy, és un lingüista i un professor italià. Va néixer el 14 de gener del 1935 a Venècia i va estudiar a diferents universitats. Lepschy va ensenyarLingüística italiana a la Universitat de Reading i ha estat professor de la Universitat de Toronto i de la Universitat de Cambridge. És soci de la British Academyi de la Accademia della Crusca. Ha col·laboratal Grande dizionario italiano dell'uso i ha publicat nombroses obres sobre la història de la llengua italiana i sobre lingüística (ocupant-se sobretot de l'àmbit de la dialectologia), com perexemple: La linguistica strutturale, A survey of structural linguistics, The Italian Language Today o Intorno a Saussure, entre d'altres.

Un dels aspectes que es tracten a l'article, en primer lloc,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Sobre "Políticas Lingüísticas Desde Abajo"
  • Comentario lingüístico
  • COMENTARIO DEL PERFIDISSIMO VOLTO DE GIULIO CACCINI
  • Crítica Sobre L'Article De La Invenció De Malalties
  • Comentario sobre
  • comentario lingüístico Mariana Pineda
  • Comentario Lingüístico La Tabla De Flandes
  • Orientaciones para un comentario iconográfico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS