Comentari Sonet Rosselló-Pòrcel

Páginas: 2 (357 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2015

SONET-ROSSELLÓ-PÒRCEL
-Comentari de text-




Rosselló-Pòrcel va néixer a Palma el 1913. Va estudiar Filosofia i Lletres a Barcelona, i va començar publicant articles a revistes i diaris decaràcter cultural durant la seva joventut. Les seves primeres recopilacions de poemes són Nou poemes (1933) i Quadern de sonets (1934). Sonet és una obra inclosa al seu primer llibre. Aquesta explicauna escena que passa mentre una noia esta dormida.
El tema principal d’aquest poema és l’amor i les seves conseqüències. Rosselló-Pòrcel situa la escena a la nit, quan una noia s’adorm profundament.Quan la noia està en un somni profund, diu que li pica una abella al pit, i això causa que el plàcid somni es converteixi en un malson. El tercer tercet fa referencia als dos tipus d’amor, el que éscorrespost i per tant tot el que vingui d’aquest és dolç, i el que fa mal. L’abella causa que la dolçor es converteixi en dol i la noia ho passa malament. Per últim, al segon tercet l’autor diu que eldéu de l’amor al saber el que està passant, somriu i s’adorm plàcidament.
Aquest sonet presenta diversos recursos literaris: al principi dels dos quartets trobem una anàfora, per remarcar lasituació en que està passant l’escena; al segon quartet trobem que l’autor, utilitza una metàfora per dir que la noia s’adormia profundament, diu que “tomba a les grans fondàries de l’oblit”; els versossegüents els podem interpretar de dues maneres: li podem trobar un sentit eròtic i sexual, o ho podem interpretar com algun fet que succeeix i li fa mal al cor (pit) a la noia, i per tant, la dolçor estransforma en dolor, els dos sentiments oposats de l’amor; a l’últim tercet hi ha una paradoxa, l’autor diu que l’Amor veu amb els ulls closos, però teòricament amb els ulls tancats no es pot veure,aleshores deduïm que és possible que es refereixi al déu de l’amor, ja que com és un déu ho sap tot sense veure-ho físicament.
La intenció d’aquest poema no és cap altra que la representació escrita...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antologia poètica Bartomeu Rosselló-Pòrcel
  • Comentario Del Soneto
  • Rosselló Porcel
  • Comentario de texto soneto xiii
  • Comentario Soneto Xxiii
  • Comentario de Soneto V
  • Comentario literario del soneto xxiii
  • comentario al soneto XI de Garcilaso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS