Comentari Text Filosofia

Páginas: 3 (647 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2014


COMENTARI DE TEXT 9 PÀG. 146

Comentari de text 9

La llibertat no agrada i se les arregien magníficament per contenir-la, reduir-la, constrènyer-la o limitar-la al màxim. Poder anar ivenir, circular lliurement sense traves, moure’s sense haver de donar explicacions; fer ús com a un li plagui del seu temps [...]; la llibertat de treballar o descansar, de menjar, dormir, tot això queposa de manifest l’autonomia de l’individu (la possibilitat de decidir sobre la seva existència amb tot detall), incomoda considerablement el conjunt de la societat. És per això que la societat hainventat un cert nombre d’institucions que funcionen segons tècniques de control: control del vostre espai, control del vostre temps.
A la societat no li interessa la llibertat perquè aquesta no engendraordre, coherència social, agrupació profitosa, sinó més aviat la fragmentació d’activitats, individualització i automització social. La llibertat provoca por, angoixa: inquieta l’individu, que es trobaenfrontat d’ell mateix, dubtant, davat la possibilitat d’escollir i experimentar així el pes de la responsabilitat; però incomoda igualment la societat, que prefereix personatges integrats en elprojecte assignat a cada un, abans que una multiplicitat de peces interpretades per petits grups d’individus.

a)Expliqueu breument - al voltat de 40-80 paraules - les idees principals del text i com hiapareixen relacionades. [1 punt]

-Llibertat negativa: l’autor pensa que ningú t’impedeix res, però per conveniència ningú és llibre del tot ja que aixó provocaria caos i hi faltariaorganització.
-Els éssers humans neixem lliures pero la societat ens treu la llibertat de decidir que fer i quan fer-ho.
-Determinisme social i cultural: la vida social, l’educació i la cultura ensdeterminen.

b) Expliqueu breument - al voltant de 5-15 paraules en cada cas - el significat, en el text, dels termes següents: [1 punt; 0,5 punts cada apartat]

-Llibertat: poder fer el que volguem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto libro ¿qué es filosofia?
  • filosofia comentario de texto
  • Comentario Texto Filosofía
  • Comentario de texto filosofia ´kant
  • comentario de texto filosofía
  • CÓMO HACER LOS COMENTARIOS DE TEXTOS EN FILOSOFÍA
  • Cómo Hacer Comentario Texto Filosofía (C.Valenciana)
  • Comentari de text de nietzsche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS