comentari transició demogràfica

Páginas: 4 (957 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2014
COMENTARI DEL MODEL DE LA TRANSICIÓ DEMOGRÀFICA

Fes un comentari del model de la transició demogràfica. Fixa’t sobretot en la informació que surt a la presentació digital sobre aquest model idescriu l’evolució de la natalitat, la mortalitat i el creixement natural en cadascuna de les seves etapes, explicant a la vegada les causes (el per què) d’aquesta evolució. Per tant, es tracta derelacionar aquest procés amb qüestions de tipus econòmic (sobretot), social, cultural, etc., les quals apareixeran durant l’exposició del professor i a les quals has d’estar atent/a a l’hora de prendreapunts.
Aquí tens un exemple de la primera etapa, el règim o cicle demogràfic antic.


El règim demogràfic antic es correspon en el desenvolupament de l’època preindustrial, és a dir, l’etapa anteriora la revolució industrial o procés d’industrialització.

Aquest cicle es caracteritza per les altes taxes de natalitat (entorn al 50 per mil) i de mortalitat (entorn al 45 per mil), tot i queaquesta segona presenta també una forta irregularitat. Així, l’esperança de vida era baixa i existia una elevada taxa de mortalitat infantil. Tot això provocava èpoques d’un lleuger creixement de lapoblació que s’interrompien amb períodes de mortalitat catastròfica que feien perdre ràpidament la població que s’havia guanyat anteriorment.

Que la taxa de natalitat fos tan alta era degut a que noexistia un control de la natalitat per part de les famílies, la naturalesa agrària de la majoria de les quals també veia el fet de tenir fills com una ajuda a l’hora de dur a terme les dures tasques delcamp. Per altra banda, la mortalitat (sobretot la infantil) es mantenia molt elevada degut a la mala alimentació que sofrien moltes de les famílies de l’època, fet unit a l’enorme manca d’higiene id’avanços mèdics significatius. Això provocava una esperança de vida baixa, entorn als 45 anys. A la vegada, periòdicament es produïen greus episodis de mortalitat catastròfica, en que aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de la evolucion de los regimenes demograficos
  • Comentario De Gráfico De La Evolución De Los Regímenes Demográficos
  • demografico
  • DemografA A
  • DEMOGRAF A
  • Demograficas
  • La demograf a
  • Transicio N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS