Comentari Web

Páginas: 3 (565 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2013
COMENTARI WEB

www.cinehistoria.com

Aquesta web ens explica els factors externs com el pressupost, factors interns, com són els aconteixaments que transcorren durant el film i finalmentels fets històrics que s'hi relacionen.
En primer lloc remarca que es tracte d'una pel·lícula emblemàtica que explica la història de Catalunya i els temps que transcorren estatalment, reprodueix elperíode de 1898 a 1926. Seguidament ens redacta que Ribas va finançar la pel·lícula a partir de quatre productores diferents que ens dona a saber que la societat catalana recolzava fidelment a larealització del film. La pel·lícula es va estrenar a Barcelona el 22 de setembre de 1976 i més tard a diferents llocs de l'estat com Madrid, aquest film va rebre molts premis el primer d'ells va ser elpremi del cine a Montreal al 1978. Algunes de les estrenes van estar plenes de controvèrsia com és el cas de l'illa de Mallorca, on el diari de l'illa va redactar un article on s'explicava que només hihavia dues copies del film en català, una d'aquestes va arribar a Mallorca peró tot hi dir que l'estrena seria en català en el moment de la reproducció es va estrenar en castellà, el que va provocarprotestes d'anticolonialisme a favor de la pel·lícula en català, el que va provocar que el film fos reproduída finalment en català. L'estrena de la pel·lícula va coincidir amb la fi de la dictaduraque tot hi l'eufòria dels catalans Sr.Repiso va afirmar una censura que va obstaculitzar la projecció de la pel·lícula.
A continuació ens remarca que hi han fets històrics que es remarquen dins elfilm com la retirada d'Espanya del Sàhara, la pèrdua de les colònies d'ultramar i a conseqüència d'aquests fets i sumant d'altres obligant a les autoritats polítiques a prendre mesures, es legalitzael partit PCE i s'estableixen les bases de la democràcia juntament amb les eleccions del 15 de juliol de 1977 on Tarradelles es proclamà president de la Generalitat de Catalunya (Ja sóc aquí!).I per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario web
  • Comentario sobre "el político y el cientifico" de max weber
  • Comentarios Desde La Web
  • Comentario de paginas web
  • la web
  • Weber
  • La Web
  • Weber

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS