Comentari a Sagrada Escriptura

Páginas: 2 (340 palabras) Publicado: 13 de enero de 2015
Comentari del document Sagrada Escriptura

El document tracta d’una explicació sobre què és la Sagrada Escriptura, com s’entén (importància, paper que juga etc.) segons les diferents religions quetenen relació amb els textos sagrats, i sobretot profunditza en com s’ha de llegir (què cal saber, errors típics, etc.) des del punt de vista catòlic.
Primer de tot, m’ha semblat molt clarificadorque el centre de la revelació no es troba en un llibre (la Sagrada Escriptura) sinó en Jesús de Natzaret. Els escrits ens ajuden a conèixer Déu i a tenir una experiència personal amb Ell. Un altre puntclarificador és la inspiració. Déu ha volgut recolzar-se amb els homes per a escriure la Sagrada Escriptura amb totes les conseqüències característiques del moment en el qual escriu (estil, cultura,problemàtiques, personalitat, etc.). Per això, a l’hora de llegir-les s’ha d’estudiar amb profunditat tot allò que envolta al hagiògraf en el moment en el qual escriu. Després, parla sobre l’objectiude la Sagrada Escriptura, exposa clarament que la Bíblia narra veritats absolutes en relació a la salvació de la humanitat. Tenir ara més clars aquets punts segur que m’ajuda a comprendre millor laBíblia.
En un altre punt, parla de la complementació entre Escriptura i Tradició. Està ben explicat però no acabo d’entendre bé com fan el que fa la Tradició (predicar, explicar, difondre exemplificar).Qui ho fa? D’on treu el que explica?
També, parla del cànon (formació i història), em sembla un aspecte molt interessant ja que crec que és molt important saber com, quan i per què s’han acceptat elsllibres de la Sagrada Escriptura com llibres inspirats per Déu. No profunditza sobre el procediment de selecció del cànon. De totes maneres, crec que és un tema molt extens que s’aniria fora del’objectiu del document, tot i així, m’ha deixat amb ganes de saber-ne més. També, em sembla un punt molt interessant l’explicació de l’exegesi i l’hermenèutica ja que són eines per a la comprensió de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario, La Sagrada Familia
  • comentario texto sagrada familia
  • Comentario
  • LO SAGRADO
  • sagr
  • Lo sagrado
  • lo sagrado
  • Lo sagrado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS