Comentari d'obra "La Pedrera" i "El Palau de la Música"

Páginas: 7 (1618 palabras) Publicado: 10 de abril de 2013
PALAU DE LA MÚSICA CATALANA

1. Els materials empleats són el ferro i el maó com materials tradicionals, i la pedra artificial, el vidre, la ceràmica i el mosaic com elements innovadors, en quant la tècnica si es manté la tradicional; arquitravat i de volta (les quals es poden veure als ventanals de l'edificació i a les voltes que fan de suport dins d'aquesta)
2. La planta és irregular, i unamica trapezoidal, ja que aquest edifici s'alçà sobre un sòl irregular, un espai que quedava entre els blocs de Barcelona, i per això, s'ha tingut que adaptar a la forma de l'espai.
La part més estreta d'aquest Palau trapezoidal és la que ocupa l'escenari. L'Altre part de l'edifici consta de l'auditori i les oficines. La sala de concert té una sonoritat excel·lent, degut a la seva extructura (Estot un exemple d'arquitectura del ferro) i amb això s'han pogut estalviar les parets mestres. La boca de l'escenari no està tancada en la seva part superior per un arc, el que trenca amb la tradicionalitat. Els suports són extructures metàl·liques ajudades per pilar, acs i parets
3. Es pot apreciar el modernisme sobretot a les seves decoracions, fetes pels millors artistes de l'època, com elsvitrallers Rigalt i Granell; els mosaicistes Maraghiano, Bru i Queron; els escultors Gargallo, Arnau i Blay. Poso, per exemple, els mosaics i el bust de músic, que es combinen a la paret i amb els arcs ogivals entrellaçats, fets de totxana, i les grans reixes de ferro forjat. Torna l'horror vacuit a d’escultura, la pintura, als vitralls, als mosaics... I representen, a les escultures de l'interior,les músiques populars i les dels grans músics (com Beethoven, qui també té un bust al Palau de la Música Catalana), la unió de les arts majors i menors era una de les caracteristiques del moderisme.
4. La sala dels concerts és a la primera planta. Els vitralls permeten causar en la sala una gran efecte dels colors, juntament amb els mosaics cromàtics de les voltes o el sostre, on hi és la granclaraboia realitzada per Rigalt i Blanch amb vidres de diferents tonalitats, com daurats els de la esfèra invertida i blaus els del voltant.
A la boca de l'escenari hi trobem el grup escultòric de Massana i Gargallo on es representa a la part dreta del bust de Beethoven "La cabalgata de les Valquiries" amb simbología clarament germànica de Wagner. Al costat esquerra es representa la música popularcatalana, amb el bust de Josep Anselm Clavé sota un arbre, al cual es troben un grup de cantors. Al semicercle posterior del escenari es troben 18 muses modernistes en mosaic i relleu, totes amb instruments, realitzades per Eusebi Arnau, Maragliano i Lluís Bru.
5. La Pedrera, l'actual MNAC, el pavelló d'Alemanya, L'Hospital de Santa Creu i Sant Pau i el Parc Guell
6. a) La contrució va durartres anys, del 1905 fins al 1908
b) El trànsit de la Renaixença (al cas de Catalunya) al modernisme implica la substitució del romanticisme, tant nostàlgic, per una voluntat modernitzadora que afecta tots els àmbits de la creació. A l'arquitectura, el nou corrent és el pont entre la tradició constructiva, sobretot del gòtic, i la tècnica més moderna. L'edificació del Palau de la Música Catalana estroba de plè en aquest procés, en què l'aplicació de les innovacions tècniques es combina amb la recuperació de materials tradicionals en la construcció.
c) L'Alta burguesia era la classe dels mecenes durant del modernisme, els quals des de la revolució industrial s'havien anant enriquit. I amb el sistema capitalista que impera a Europa, és la burguesia el veritable poder de l'Estat i, comfeien els emperadors romans a l'Edat Antiga, i l'Esglèsia a la Mitjana, encarregaven grans obres als artistes per demostrar el seu poder en la societat. I ara, el poder és de la burguesia.
d) L'Edificació fou pagada pels grans industrials i financers catalans, amants de la música i il·lustrats. Aquests estaments ja havien financiat anteriorment el Gran Teatre de L'Opera i el Teatre del Liceu....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Palau de la Música
  • Palau De la Música
  • Historia del arte bachillerato, El Palau de la Música
  • Comentari D'Obra Del Dorífor.
  • El Palau De La Música Catalana
  • Comentari Arquitectura: Casa Milà o La Pedrera
  • Musica I
  • Comentario Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS