Comentari d'opinio sobre la lectura infantil

Páginas: 2 (461 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2014
“Per què deixem de llegir?” es un article molt interessant que parla sobre un tema clau per a l’educació de les noves generacions d’estudiants. Es part de la premissa de que a tots els xiquetsmenuts els agrada la lectura perquè arriba de la part dels pares, i els sembla un joc divertit i al mateix temps aprenen. El problema arriba quan ens aproximem a l’etapa de l’adolescència ja que hi ha unabaixada considerable en el percentatge d’alumnes que llegeixen. Certs experts opinen que els joves llegeixen més però en diferents formats. (Tablets, ordinadors, smartphones...) i altres opinenexactament el contrari. Pensen que en l’adolescència quan obligues a un estudiant a fer alguna cosa de seguida s’oposa. Un altres aspecte important que s’ha de tenir en compte es que l’amor per la lecturano depèn només de l’escola, ja que es fonamental el paper de la familia.
Personalment pense qué agafar un llibre i seure a llegir es un gest senzill i divertit, que, misteriosament, cada vegadava perdent mes i mes terreny entre els mes petits de la casa davant del remolí virtual de les videoconsoles, Internet o les pel • lícules en DVD. La lectura, ja sigui d'un clàssic de Roald Dahl o delmàgic món de JK Rowling i Harry Potter (com diuen a l’article) , és una porta a la fantasia amb infinites avantatges per als nens. No obstant això, si l'hàbit de llegir no es fomenta des de nadons, elsnens tendeixen a tenir el seu primer contacte amb la lectura a l'escola, i és a partir d'aquest moment que els llibres passen de ser una diversió a una activitat escolar.

Per aquest motiu, és unatasca fonamental dels pares potenciar la lectura en els més petits. L'objectiu: que ells mateixos trobin en els llibres una alternativa d'oci a la qual acudir per iniciativa pròpia. Els avantatges sóninfinites: des enriquir el seu vocabulari amb paraules més complexes de les que nosaltres solem utilitzar amb ells en una conversa habitual, fins ajudar-los a anar coneixent intuïtivament les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SOBRE LA LECTURA DE ESTANISLAO ZULETA COMENTARIO
  • Comentario "Sobre la lectura" de Estanislao Zuleta
  • Reflexión sobre "manolito gafotas" lectura infantil
  • Comentario de lecturas
  • La lectura Infantil
  • lectura infantil
  • Comentario sobre
  • Sobre la lectura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS