Comentari d'un climograma

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2014
COMENTARI D'UN CLIMOGRAMA
Aquest climograma és un diagrama basat en dues variables sobreposades: les pluges, expressades amb mm i representades a la gràfica amb les barres pintades de color blau; iles temperatures expressades en oC i representada amb la línia vermella que travessa tota la gràfica.
La informació del climograma es expressada amb els 12 períodes anuals, o dit d'una altremanera, els 12 mesos d'un any.
Segons les temperatures d'aquest climograma, ens indica que els mesos més calorosos són el juny, el juliol i l'agost, per tant, pertany a un hemisferi nord. La temperaturamitjana anual correspon a 15,5oC i la seva oscil•lació tèrmica va des de 10oC al mes de Gener fins a 27 oC al final del mes d'Agost i el principi del de Setembre.
Pel que fa a les temperatures,els hiverns són suaus (ja que la seva temperatura no baixa dels 10 oC en el mes més fred) i els estius són molt calorosos (ja que la seva temperatura els estius puja fins els 27 oC). Aquestestemperatures ens indiquen que els hiverns són suaus, i en canvi les temperatures de l'estiu són molt elevades, el que ens indica que estem parlant d'un clima mediterrani.
Pel que fa a les pluges, estanrepartides durant tot l'any, tot i que és a la tardor l'època de l'any en que hi abunden més. Anualment, hi ha un total de 293 mm, en el qual el nivell més baix de pluges a sigut de 4 mm el mes de julioli el més alt 42mm al mes de octubre. Per tant, les pluges varien entre 4 mm i 42 mm durant tot l'any, el que ens fa concloure que les pluges són molt escasses (ja que no passen de 300mm).
Com queles temperatures a l'hivern són suaus i a l'estiu són elevades, i les pluges són molt escasses, es tracta d'un clima mediterrani. El clima mediterrani, es caracteritza per el dèficit hídric durantla part càlida de l'any. Així doncs, el clima mediterrani és una barreja de clima temperat i amb algunes característiques tropicals, fet que el fa enriquir-se de la flora de totes dues latituds....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de climogramas.
  • comentario de un climograma
  • comentario de un climograma
  • Ejemplo de comentario de climograma
  • Comentario de climogramas, ejemplo.
  • Comentario Climograma Bariloche
  • Geografia- Comentario climograma
  • Comentari d'una obra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS