Comentari D

Páginas: 3 (585 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2015
Comentari d’una caricatura
“Navidad de 1880/ Navidad de 1881”
Com es pot veure, aquesta imatge pertany a una caricatura anomenada “Navidades de 1880/ Navidades de 1881”, publicada el 1881 enl’Hemeroteca municipal de Madrid a la revista “El Loro”, que és una revista d’aquella època a favor dels republicans, i en ella es presentaven caricatures d’humor sobre la política, és a dir, d’algunaamnera critica la politica donant-li un toc d’humor, i en aquest cas, el tema principal és la crítica a la restauració
Pel que fa a l’aspecte de la imatge, podem dir que els seus colors i les sevesfigures ens transmeten formalitat, i importància. D’una banda tenim les figures masculines que van vestides totes igual, amb un vestit negre i blanc, és a dir, van formals i això ens dóna una idea de queno són uns homes homes del poble o obrers, sinó que pertanyen a l’alta categoria (classe alta).
I per una altra banda podem veure que l’ambient no és el d’un dia qualsevol, sinó que es veu que estanreunits per alguna cosa especial, com ara un sopar, a més a més, si ens fixem podem observar que de tota l’escena ressalta un element, ja que es veu que tots l’esperen, i aquest representa que és elgran sopar (el poder)
Com he explicat anteriorment es veu que tots estan contents, amb ànims i esperant alguna cosa amb entusiasme, menys l’home que els està servint, que en la primera escena ésSagasta, i està trist, ja que està presentant als altres líders conservadors, entre ells Cànovas i Romero, en una safata tots els pressupostos i el poder. I en la segona escena intercanvien els personatges,és a dir, en aquest cas és Cànovas qui presenta als altres el gran sopar.
Respecte al marc històric, podem dir que aquesta caricatura pertany al S. XIX, a l’època de la Restauració exactament alsanys 1880/1881, al sistema del “Turnisme”, que és quan feien eleccions i canviaven el líder.
En general es pot dir que explica la reimplantació del liberalisme i retornar al poder la burgesia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario d
  • COMENTARI D
  • COMENTARIO D
  • Comentari D' Aiguamarina (Poema)
  • Comentario d texto
  • Comentario de texto. hume, d
  • Comentari D Una Caricatura
  • Comentari text júlia, d´isabel-clara simó

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS