Comentari L'Altre Enyor

Páginas: 4 (833 palabras) Publicado: 9 de junio de 2012
El poema de Josep Carner pertany al llibre Llunyania (1952). Aquest llibre apareix a Santiago de Xile i conté 29 poemes inèdits i 13 de publicats. Aquests poemes inèdits expresen la marca d'un exiliforçat i el dramatisme d'unes circumstàncies personals i sobretot, l'angoixa d'un poble i d'un país en una guerra anihiladora. És un llibre postsimbolista.

L'Altre enyor és un poema format perquatre sonets de versos decasíl·labs. Predomina la rima consonant i va alternant masculina amb femenina. L'esquema de la rima és ABBA ABBA CCD EED en el sonet I i en el III, per tant té rima encadenadaen els quartets. En el sonet II i el IV la rima és ABAB ABAB CCD EED, per tant és creuada en els quartets.
El tema del poema és l'enyor a la pàtria des del exili, per tant el poeta usarà un tonostàlgic a través del “jo poetic”.
En el primer sonet l'autor comença fent un contrast de Bèlgica, el país on es troba exiliat que ens descriu com una <<Terra d'atzar, indiferent xopluc>> (vers1) amb la seva terra, Catalunya d'on ha hagut de marxar forçosament i a qui s'adreça amb l'apostrofe “Tu”. Ens relaciona Catalunya amb un símbol de la mort com són els corbs. Les tres estrofesseguents són oracions interrogatives on el poeta es pregunta si tornarà algun dia <<al viure benestruc>> (vers 5) que vivia al seu país, representat amb elements del seu paisatge mediterrani: elmar i les espècies vegetals dels pins, les vinyes, les ginestes... (Hem de recordar que en el moment en que Carner escriu el poema ja és gran i d'aquí aquest dubte de si podrà tornar a Catalunya.Finalment no hi podrà tornar mai). Per concluir el sonet Carner es fa una reflexió sobre com serà la nova Catalunya si arribés el dia en que hi pogués tornar. En aquestes oracions interrogatives el poetafa ús dels verbs en futur.
En el segon sonet segueix amb les preguntes retòriques del primer i ens parla de la seva joventut que ja mai recuperarà. Representa la seva joventut amb una metàfora...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de L'altre enyor de Josep Carner
  • Comentari De Text "L'Altre Enyor" De Josep Carner
  • L'altre enyor
  • Comentarios De Los Comentarios
  • Comentario
  • Comentarios
  • Comentario
  • El Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS