comentari

Páginas: 3 (684 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2014
Comentari de text 188.1
Un esglaó més amunt de la societat
Aquest text d’en Peter Berger ens dóna la clau perquè un conjunt estable de persones de la mateixa espècie , units per a complir unsobjectius comuns, és a dir, una societat ,pugui estar regulada i controlada amb facilitat.
Per això cal les institucions. Les institucions proposen unes normes, uns models de conducta a seguir.Regulen la societat i ajuden a que tot funcioni bé. El secret és fer veure a les persones que sinó segueixen aquests models de conductes no ho fan bé, i per això hi ha sancions. Sense les institucionspotser hi hauria un descontrol general, ja que tothom intentaria imposar els seus pensaments a la resta i ningú mai es pondria d’acord.
La raó
Aquest petit fragment està escrit per Epicur un home que vadefensar la teoria ètica del hedonisme. Aquesta teoria deia que el bé era similar al plaer calculat. Un home havia de fugir dels dolors i de les decepcions per poder ser feliç, per poder tenir plaer.Tornant al text, em cal destacar una idea fonamental: l’ús de la raó i el tenir seny. Segons Epicur, només tenint seny i intel·ligència podies tenir virtut i com a conseqüència felicitat.
La norma,allò correcte.
Aquest petit fragment està escrit per Immanuel Kant un filòsof que defensa la teoria ètica anomenada Kantisme.
En aquest text es veu reflectida la idea de l’actuació respecte elsaltres. És a dir, et diu bàsicament que tu has de fer alguna cosa bé perquè és la teva obligació, és el teu deure. Per exemple si ajudes a creuar a una dona vella el carrer, ho has de fer no perquè tu etsentis millor fent-lo, sinó perquè has de pensar en que això podria ser una llei universal on ajudar a creuar a la dona és el més correcte.
Tot per a tothom.
Aquest petit fragment està escrit pelfilòsof John Stuart Mill que va defensar la teoria ètica de l’ utilitarisme.
Aquesta com hem pogut veure en el text intenta expressar que el bé és igual a allò útil i que per aconseguir la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario
  • comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS