Comentaria sobre "en la mort d'un jove" de joan maragall

Páginas: 3 (517 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2012
COMENTARI SOBRE EN LA MORT D'UN JOVE DE JOAN MARAGALL

Joan Maragall (1860 – 1911), a finals del segle XIX esdevé el màxim representant de la poesia modernista amb una poesia que intenta trencaramb la tradició poètica dels jocs florals i que defensa la sinceritat, la fidelitat i l'experiència viscuda.
El 1894 dóna a conèixer Estrofes decadentistes juntament amb altres poemes de cairevitalista i que passaran a formar part del seu primer llibre Poesies. Però no serà fins el 1900 quan Maragall confeccionarà el seu programa poètic mitjançant Visons i Cants on intentarà retrobar mites de lanació catalana i alhora elaborar nous cants que exaltin el paisatge i els referents catalans.
Més endavant escriurà Les disperses, Enllà i Secuències i elaborarà la teoria de la paraula viva. Aquestateoria significa que una sola paraula per si sola, ha de fer sentir, inspirar o abocar uns sentiments.

El poema En la mort d'un jove està situat dins de l'intermezzo del llibre Visions i Cants.L'intermezzo és la part del llibre que fa de transició entre els poemes de mites llegendaris de Visions amb els poemes d'exaltació optimistes projectats cap al futur de Cants. Està format per catorzepoemes que els podríem dividir en tres blocs: els dos primers poemes són de tema religiós, els dos últims són de tema amorós, i els deu del mig són de diferents temes però els uneix un cicle anuallligat a un calendari religiós.
Així doncs, En la mort d'un jove el trobem situat dins el bloc de deu poemes.

Aquest poema va ser escrit l'octubre de 1895 i és inspirat en la mort de Willie Noble, elgermà petit de Clara Noble, la muller de Joan Maragall. Estava malalt i la mort li va arribar als vint-i-un anys. Malgrat el tema de la mort, el poema s'insereix perfectament en la línia vitalista deMaragall ja que tot i que es retrata amb fidelitat i amb forces adjectius el dolor que deixa aquesta pèrdua, el poeta en remarca la part bella de la mort.

Aquest poema està format per dues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan garí, de joan maragall
  • joan maragall
  • "L'aufàbrega" joan maragall
  • Joan Maragall Biografia
  • El catalanisme en el llenguatge, Joan Maragall
  • L'aufàbrega, joan maragall
  • Oda A Espanya Joan Maragall
  • teoria de la paraula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS