Comentario de la película Inherit the Wind

Páginas: 8 (1784 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2014
COMENTARI DE LA PEL·LÍCULA:
INHERIT THE WIND

1. Resum de la pel·lícula. (No més de deu línies)
A una petita ciutat anomenada Hillsboro a l'estat de Tennessee es jutja a un professor de ciència per explicar la teoria de l'evolució de Darwin. Tota la ciutat de Hillsboro, que era molt catòlica, està d'acord amb Mathew Harrison Brady, l'advocat de l'acusació, que afirma que aquesta teoria noapareix a la Bíblia i que, per tant, no és vertadera. L'acusació i tota la ciutat volen el professor a la presó per haver intentat ensenyar això als seus alumnes sense comentar la teoria del creacionisme, que és el que surt a la Bíblia. Durant tota la pel·lícula els advocats defensor (Henry Drummond) i acusador, interroguen el poble per a arribar a una conclusió; aquí es on podem distingir les duesparts: els agnòstics i ateus i els cristians, amb diferents formes de veure la situació. Finalment, el judici acaba i tot dóna un gir de 360º.

2. Fitxa tècnica.
Títol original: Inherit the wind
Any: 1960
Direcció: Stanley Kramer
Producció: Stanley Kramer
Música: Ernest Gold
Fotografia: Ernest Laszlo
Muntatge: Frederic Knudtson
Protagonistes: Spencer Tracy, Frederic March, Gene Kelly,Dick York, Donna Anderson, Harry Morgan, Claude Akins, Noah Beery Jr, Florence Eldridge, Jimmy Boyd.
Guió: Harold Jacob Smith & Ned Young (Teatre: Jerome Lawrence & Robert E. Lee)
Productora: United Artists / Stanley Kramer Productions
1960: 4 nominacions a l'Oscar: Actor (Tracy), fotografía B&N, muntatge, guió adaptat.
1960: Globos de oro: 2 nominacions, incloent la millor pel·lícula –Drama.
1960: Festival de Berlin: Oso de Plata – Millor actor (Frederic March)

3. El judici d’un professor que explica les teories de l’evolució de Darwin als seus alumnes és el tema principal d’aquesta pel·lícula, però darrera aquest judici hi ha molts interessos creats. De quins interessos estem parlant?
Parlem de molts interessos de tota classe:
Els interessos religiosos podríem dir que sónsobretot mantenir a tota la ciutat amb la idea de vida que parla a la Bíblia i que això no pot canviar, és a dir, tot allò que no està a la Bíblia no existeix. Podríem parlar d'una por a allò desconegut, molt sovint a aquells anys on la religió era tan important i ho envoltava tot.
També hi ha interessos econòmics, òbviament. Aquest judici durà a la ciutat de Hillsboro molts visitants que assistiranal judici i, per tant, la ciutat tendrà molts hostes i així guanyaran més diners i això posarà Hillsboro al mapa. Apareix el paper del banquer que, encara sent partidari de la Bíblia i les seves escriptures, diu: “no tanquem els ulls a allò que és progrés”, per tant, té un interes progressista.
També un interes polític, ja que Mathew Harrison Brady era un candidat a la presidència de l'estat iper tant, és molt important la seva presencia al judici. El alcalde i el govern es posa al mig per a pressionar el jutge.
Finalment tenim un interes cultural/social quan parlem dels ciutadans de Hillsboro i el seu interes per mantenir el seu estil de vida antic i negant-se a tot allò que no menciona la Bíblia.

4. Els papers de les dues protagonistes femenines són molt peculiars. Explica
quinlloc té la dona en aquesta pel·lícula.

Sarah Brandy és una dona que fa el paper de esposa creient al seu home al cent per cent en tot, protegint-lo de totes les coses que li diuen i sempre recolzant-lo. Com totes les dones a aquell temps, no té la llibertat de prendre les seves pròpies decisions i ni tan sols de pensar en alguna cosa distinta al pensament del seu home. Creu que tot allò que diuel seu home és el correcte.

Rachel Brown és una jove dona, filla del capellà de Hillsboro i parella de l'acusat. Al principi de la pel·lícula la veim molt conservadora i amb por de pensar altre cosa diferent a allò que diu el seu pare. A més a més, sempre que va a veure a Bertram li diu que tan sols ha de dir que no defensa la teoria de Darwin. És una dona amb la ment més oberta que la resta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Sobre Pelicula "the Wave"
  • Comentario pelicula The jack bull
  • Resumen y Comentario Pelicula The Doctor
  • dist in the wind
  • Petals on the wind
  • Candle In The wInd
  • Comentario De Una Película
  • Comentario Pelicula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS