Comentario de lectura wikipedia

Páginas: 3 (745 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2011
COMENTARI DE LECTURA:

Arias Maldonado, Manuel. “Planeta Wikipedia”. De libros: revista profesional del libro. No. 155 (noviembre 2009).

[Consulta: 14 de gener de 2010]

Lawikipèdia és una enciclopèdia fantàstica en el sentit de que és gratuïta, es corregeix a l’instant, i no té límit de capacitat. Cada dia, cada hora, cada minut, pot ser modificada, rectificada, escurçada,etc. És una enciclopèdia en constant evolució.

Però és opaca, no se sap l’autor dels textos, és anàrquica, tothom és lliure de posar el que vulgui , i en conseqüència pot arribar a ser una font dedifamació, encara que es corregeix tant bon punt se’n té constància , ja sigui un insult directe, un error menys evident o un plagi. En tots tres casos quan són detectats són corregits per un grup devoluntaris que es dediquen exclusivament a revisar articles que hagin estat modificats anteriorment.

També existeixen alguns mètodes de control però en tot cas no són ni omnipresents ni omniscients,tampoc es poden revisar les publicacions abans de fer-les perquè no hi ha prou voluntaris i representa un esforç econòmic molt gran.

Tot i que per discutir la fiabilitat de les dades existeixen unfòrums anomenats Fòrums de Discussió que s’encarreguen de posar en dubte i discutir si una informació no els sembla del tot pròpia, correcte, o manipulada. De fet, en una part de l’article, Agamenóny Wikipedia, ens explica un experiment de A. J. Jacobs, periodista de Esquire, que va publicar un artcile poblat d’errors intencionats, i en les primeres 24 hores va rebre 224 correcions i altres 149en les següents.

La seva finalitat és la de distribuir el saber mundial en més de 270 idiomes de manera gratuïta i en principi està pensada com un recurs més a l’hora de buscar informació sobre untema concret i no com una font de coneixement en sí mateixa. Evidentment no està pensada per un estudiant , ni per un periodista , sinó per un usuari normal que vulgui informació variada de fàcil...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de lecturas
  • Comentario de la lectura fedra
  • comentario lecturas obligatorias
  • Lectura 2 resumen y comentario
  • Comentario lectura Pere Marqués
  • Lectura y comentario del cante jondo
  • Lectura y Comentario Libro "Hay Alternativas"
  • Comentarios de la lectura comunicación y educación

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS