Comentario de texto Oliver Twist (Català)

Páginas: 3 (519 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2015
Aquest fragment pertany a l'obra Oliver Twist, escrita per el famós novelista ingles Charles Dickens i publicada l'any 1837. És una novel.la dins del genere literari. Aquesta obra està escritadurant l'etapa del Romanticisme, duant aquesta època hi havia una visió pessimista i durant el llarg de l'obra queda reflectida.

Aquest fragment se situa a mitjans de l'histroia. El nen orfe, Oliver,acaba de ser absolt per un crim on l'havien inculpat i ell era innocent, ara acaba de ser adoptat per el senyor Brownlow, amo d'una llibreria. ja que aquest, en veure la seva miserable vida, ha vulgutajudar-lo.

En aquest fragment, l'Oliver s'acaba de despertar a casa del senyor Bronwlow després d'uns dies on ha estat malalt. Primer es relata com Oliver truca a la porta de l'estudi on el trobaBrownlow. Allà tenen la seva primera conversació cordial. L'Oliver descriu la seva sensació al veure tot el munt de llibres que hi havien en aquella habitació. Brownlow li pregunta a l'Oliver si en unfutur li agradaria ser escriptor pero ell li contesta que prefereix ser llibreter. Brownlow en sentir la resposta mostra una actitud riallera.

El tema del fragment és la innocencia, d'un nen quefins ara ha portat una vida miserable al coneixer tots els luxes de les persones amb millor qualitat de vida.

El to del text és optimista i alegre, encara que aquest no predomina durant tota l'obra.L'intencionalitat de l'autor en aquest fragment és paròdica.

L'estructura d'aquest fragment es pot dividir en dos parts, la primera en un part narrativa on es narra el primer impacte d'Oliver ambBrownlow i una segona part dialogada on conversen Oliver i Brownolow.

El fragment està escrit amb un llenguatge estàndard. Com una part del fragment es descriptiu, hi hapareixen un nombre notablede adjectius i sintagmes nominals destinats a buscar la presició lèxica.

Com que és un text narratiu hi han diversos personatjes. Els protagonistes del fragment són l'Oliver i Brownlow, els quals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario De Texto Oliver Twist
  • comentario de texto en catalan
  • Balada de Mallorca (Comentari de text en Català)
  • Comentario de texto Corrandes d'exili en catalan
  • Oliver Twist
  • OLIVER TWIST
  • Oliver Twist
  • oliver twist

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS