Comentario de Texto peticiones sans-culottes

Páginas: 2 (410 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2013
Comentari de text: Peticions dels Sans-Culottes
Les peticions dels Sans-Culottes a la Convenció Nacional de l’any 1793 és una font primària de caràcter social i polític (amb algun tret econòmic).Aquet text ens presenta les peticions del grup social Sans-Culottes, format per els membres del poble de classe més baixa, cap a la Convenció nacional, és a dir el Govern.
Ens situem l’any 1793.Després d’un cop de força per part dels jacobins contra els girondins, aquests van pujar al poder establint un govern revolucionari i donaren inici a la coneguda com política del Terror que tenial’objectiu de vèncer a tots els enemics de revolució, és a dir els que hi estaven en contra, i satisfer als grups populars radicalitzats .L’any en el que ens ubiquem es va aprovar una nova Constitució ons’incloïa la sobirania popular i el sufragi universal masculí.
Robespierre, al cap davant de el Comité de Salvació Pública, va concentrar tots els poders (legislatiu,executiu i judicial) i va prendre tottipus de mesures com ara detencions, judicis, etc.
Els Sans-Culottes van implantar reformes socials com les que ens presenten en aquest document.
En primer lloc podem veure que demanen que els exnobles no puguin exercir cap funció, ni militar, ni cap feina publica ja que temien que es passessin al bàndol enemic, cal recordar que estaven en temps de revoltes.
A continuació ens presenta unpunt que ens parla del preu dels productes. Proposen que el preu dels de necessitat bàsica siguin fixes. No volien que els preus augmentessin ja que seria a ells, a les classes socials mésdesfavorides a les que els hi afectaria més aquesta pujada.
Passa directament a l’11è punt d’aquestes peticions dels Sans -Culottes on ens expliquen que un mateix ciutadà no pot tenir més d’un taller. Aixòfaria que hi hagués gent més poderosa, és a dir, es trenqués un dels models que buscaven, el de la igualtat.
Per últim ens diu que tothom que tingui propietats o mercaderies haurà de ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto
  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS