Comentario de texto

Páginas: 4 (820 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2014
COMENATARI DE TEXT “EL PI DE FORMENTOR” MIQUEL COSTA I LLOBERA
Miquel Costa i Llobera (Pollença, 1854-Ciutat de Mallorca, 1922). Era de família benestant, de grans propietats rurals, va serdeixeble de Josep Lluís Pons Gallarza. A l’any 1888 s’ordenà sacerdot, però no abandonà la seva creació poètica. L’any 1906 presidí els Jocs Florals de Barcelona i va ser reconegut com a mestre pelsintel·lectuals del Principat més significatius de l’època. En la seva poesia modernista, podem diferenciar dos períodes. En el primer conreà una poesia de caire romàntic; l’any 1885 va publicar el recullPoesies.
Aquest llibre conté poemes com L’arpa, la Vall, Miramar, etc. I la poesia de la que tractaré “Lo Pi de Formentor”, publicada a l’any 1875, i considerada una obra mestra de la nostra poesiaromàntica.
Miquel Costa i Llobera s’inspirà per escriure aquest poema en les visions feréstegues de pins arrelats en els penya-segats de la península de Formentor (Mallorca), en una extensa propietatfamiliar. Freqüentà aquells paisatges de molt jove, que li serviren d’inspiració per a bona part de la seva obra.
L’autor, a la primera estrofa, descriu un arbre tot admirant-lo, i es fa una descripciód’aquest, del qual tracta el poema; a la segona, ens diu que l’arbre no pot veure qui està enamorat d’ell, i que Déu l’ha posat en el lloc més alt on té i troba tota l’aigua que necessita. També es fa unadescripció, però en aquest cas no del pi, sinó del lloc on es troba situat; a la tercera estrofa ens diu que durant el transcurs del dia passen diferents ocells volant a prop seu, també trobem elsortir del sol, etc. que fa moure les seves fulles situades a les branques. A la quarta ens explica que té molts anys de vida, i per sobreviure només necessita allò que li ofereix la mare naturalesa. Enla cinquena i sisena, el poeta dona atributs divins(de perfecció)a l’arbre.
Posa a l’arbre com a ésser dominant del paisatge, on esmenta que les muntanyes on es troba situat, estan plenes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto
  • el comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS