comentario de texto

Páginas: 6 (1290 palabras) Publicado: 28 de abril de 2014
Concepte de cançó popular
Per començar, m’agradaria definir que una cançó és una composició poètica de caràcter líric i generalment de tema amorós, ja que el poema que comentaré en aquest treball es titula Cançó d’un doble amor.
En l'antiguitat, una cançó era una composició poètica que podia pertànyer a diferents gèneres, tons i formes, però també una cançó o cantar de gesta era una breucomposició poètica posada en música per cantar o per ser adaptada.
En l’actualitat, la cançó popular pot esdevenir una cançó folklòrica moderna quan aquells que l'han après de l'enregistrament la comencen a ensenyar a altres i per això esdevé popularitat per al poble. Totes les cultures existents tenen una sèrie de cançons que les fan especials, amb una sèrie de tradicions. En l'àmbit de la músicatradicional, les cançons existeixen per complementar, millorar i ajudar altres facetes de la vida quotidiana, I aleshores, queden vinculades a la quotidianitat.

Comentari del poema “Cançó d’un doble amor”
Context
Josep Carner va néixer el 1884 i va morir el 1870, sent un dels grans poetes de la literatura catalana. La seva contribució a la creació d’una llengua literària moderna i plenamentconsolidada, el converteixen en una figura de gran categoria i notable repercussió.
La poesia de Josep Carner és un bon exemple de com ha evolucionat el gènere en la literatura catalana al llarg del segle XX, des dels anys immediatament anteriors al Noucentisme i fins a l’època de l’exili i d’una postguerra.
L’any 1957 Josep Carner va publicar el seu llibre Poesia, on va seleccionar, reordenari refer el conjunt de tota la seva obra poètica, i també els va ordenar cronològicament d’acord amb la data que l’autor els va anar publicant en els seus diversos llibres.
Pel que fa el context històric el Noucentisme va ser un moviment literari i artístic català de principis del segle XX, on en el seu inici es quan podem entendre la consolidació de Josep Carner en el panorama de la poesiacatalana.
Les característiques essencials de la poètica amb que arribem fins el Noucentisme literari tenen el seu origen en les tendències modernistes més partidàries del treball artificiós.
Molts dels elements enumerats es mantenen en la poesia posterior com a herència del moviment, tot i que ja en un context en què al darrere no hi ha l'hegemonia d'un model cultural determinat, per la qual cosahan de ser interpretats des d'una altra òptica, fora de l'abast del que ha estat el Noucentisme. Amb el temps, part d'aquests aspectes deixen de ser prioritaris per donar pas a una poètica més metafísica, o més preocupada per un jo real ja no tan artificiós, o en la línia d'abstracció del que acabarà conduint a la poesia pura, o reduïda a un popularisme menys intel·lectualitzat.
La burgesiacatalana necessita jugar la imatge de la modernitat, i aquesta imatge no pot prescindir del vessant cultural i artístic. És per això que des de l'estricte tombant de segle s'observa una major aproximació entre el Modernisme vigent i aquella burgesia catalana que cada cop queda més alineada a l'entorn del projecte polític que encapçala Enric Prat de la Riba. La burgesia necessita forjar els seuspropis intel·lectuals, al marge del Modernisme, que en el fons continua reivindicant l'individualisme i partint de la idea de l'artista com a ésser superior.
El procés de formació, com ja hem assenyalat abans, pot datar-se entre 1901-1906. El seguiment de l'obra dels tres autors següents permet entendre l'evolució que condueix fins a la poesia noucentista.
El llibre Verger de les galanies va serescrit l’any 1911 i és un recull dels trets característics dels llibres anteriors. En aquest llibre de Josep Carner la figura femenina es dibuixa de forma esquemàtica tot i que aquest llibre és pot descriure com un llibre de poesia amorosa.
El significat del títol es refereix amb el verger, la natura idealitzada, convertida de jardí, i amb la galania, civilitat. Aquest, doncs, descriu un espai...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto
  • el comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS