Comentario Del Artículo "Aprovechamiento Silvopastoral En Fincas Privadas De Catalunya"

Páginas: 2 (377 palabras) Publicado: 6 de agosto de 2012
L’article “Aprofitament silvipastoral en finques privades de Catalunya” de la Revista Silvicultura núm. 57 fa una breu anàlisi però sistemàtic, a la situació dels aprofitaments silvipastorals a casanostra arran dels resultats de l’estudi sobre finques privades amb plans tècnics de gestió i millora forestal realitzat pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Per una banda i amb les dadesproporcionades per l’esmentat estudi, el model de gestió silvipastoral majoritari seguit a Catalunya, amb un 40% dels casos, es el passiu, ès a dir, on no es duu a terme cap actuació de potenciació deles pastures; dada força preocupant en quant a la possible gestió forestal sostenible amb l’ajut de bestiar. Hi segueix el model agrícola amb un 16% dels casos amb objectiu principal d’agrícola ibestiar oví. En tercer lloc, amb un 13% de les finques mostrejades, trobem el model ajustat amb pastura de boví durant la major part de l’any i càrrega ramadera ajustada a la superfície forestal cosa quepot haver-hi combinació d’actuacions silvícoles per a la millora de la massa i aprofitament ramader en alguna unitat d’actuació. I en última posició, amb el 9% dels casos trobem el model pascícola ambl’objectiu principal pascícola que concentra les actuacions d’adevesament i estassades dirigides a pastures.

Aquestes percentatges que es donen i a primer cop d’ull i en especial a aquest 40% deles finques mostrejades, a on no es duu cap tipus d’actuació silvipastoral, no els considero desproporcionats ja que segons dades del cens ramader la cabanya d’oví ha perdut una tercera part dels seusefectius en els darrers 10 anys.

Jo crec que sí que es possible l’aprofitament silvopastoral en finques privades i fins i tot en finques públiques i que pot esdevenir una eina en un futur pròximprou efectiva per tal que els nostres boscos mantinguin net el seu sotabosc i d’aquesta manera reduir el seu potencial risc i propagació d’incendis forestals.

És més, hauria de ser la pròpia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario De Una Artículo
  • COMENTARIOS DE ARTICULOS de logistica
  • Artículos de larra
  • Articulo de manuel vincent(comentario)
  • Comentario Crítico De Un Artículo.
  • Comentario del articulo de jaume funes
  • Comentarios al artículo tercero de la Constitución
  • Comentario artículo adjúntese un pedido

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS