Comentario del articulo de jaume funes

Páginas: 3 (712 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2011
cómo trabajar con adolescentes sin empezar a considerlos un problema?

AUTOR: jaume funes artiaga

3. COMENTARI DE L’ARTICLE

Funes intenta apropar-nos a una visió positiva del mónadolescent. Proposa que s’ha de canviar la visió de molts docents sobre l’adolescència com problemàtica i començar a veure’ls com persones en ple desenvolupament, que volen descobrir, experimentar, ons’equivocaran, però al fi a la cap forma part del seu aprenentatge.

Segons Funes hem de fer “un discurs positiu” vers l’adolescència, pensant que l’èxit de la intervenció educativa radica en granpart en com els veien, l’interès que tenim en saber com són i saber perquè aprenen i com ho fan.

Si més no, penjo que aquest plantejament és controvertit. És veritat que quelcom falla en l’educacióamb adolescents, perquè molts no acaben els seus estudis i els hi costa incorporar-se al món laboral, és el que ara s’anomena la generació del “ni ni”(ni estudia ni treballa), però si tu li dius aprofessor que treballa amb adolescents: has de canviar la teva visió de l’adolescència, perquè els veus com problemàtics, pot ser et contestarà: és que ho són. Aquestes mirades professionals, sónmirades fora de lloc, deprecien la idea que s’hagi de conèixer el món dels adolescents, així com hi ha altres mirades professionals que estan fora d’onda, que confonen la realitat amb el desig.( Funes,2005).
Segons Funes hi ha altres professionals que volem un discurs positiu de l’adolescència i que és necessari per l’educació.

El professor per Funes ha de ser aquell que ajudi a l’alumne aincorporar en la seva persona les experiències, els elements positius que es decanten del seu pas per les institucions, els serveis i el recursos. No es tracta d’un àngel de la guàrdia...va al costat,està al darrere, disponible.

Crec que és necessari tot aquest plantejament que fa Funes, deixar de veure als adolescents com problemàtics, sense deixar de pensar que tots hem passat per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jaume funes
  • Comentario De Una Artículo
  • L'Espill de Jaume Roig, comentari de text.
  • COMENTARIOS DE ARTICULOS de logistica
  • Artículos de larra
  • Comentarios al artículo tercero de la Constitución
  • Articulo de manuel vincent(comentario)
  • Comentario Crítico De Un Artículo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS