Comentario kohler

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2013
INTRODUCCIÓ
Wolfgang Köhler nascut en Revel (Estònia) va estudiar a les universitats de Tübingen, Bonn i Berlin. Va ser deixeble de Max Planck i Carl Stumpf, amb qui es va doctorar en psicologial’any 1909. La seva carrera acadèmica comença com ajudant a l’Institut Psicològic de Frankfurt, on col·labora amb K. Koffka i M. Wertheimer en els famosos experiments sobre la percepció del moviment queanaven a marcar un punt de partida per l’anomenada escola de la Gestalt. En 1913 es va traslladar a Tenerife per dirigir la Estación de Monos Antropoides allà instal·lada per l’acadèmiaPrussiana de Ciències. Els estudis realitzats durant la seva estància es recollien al llibre La mentalidad de los monos que va donar lloc a grans controvèrsies i investigacions i que va contribuir a establirel concepte d’aprenentatge de l’Insight. Al seu retorn, després del pas per Göttingen va ser nombrat catedràtic de la Universitat de Berlin i director del seu Institut Psicològic (1922), el lloc mésimportant de la psicologia alemanya en aquells moments. Al 1935 emigra als Estats Units on s’estableix definitivament i on va ser professor del Swarthmore College fins la seva jubilació i on va serescollit President de la American Psychological Association en 1959.
Junt a Werheimer i Koffka, Köhler ha contribuït de manera decisiva en la fundació i desenvolupament de la psicologia de laGestalt, sense dubte una de les escoles de major importància durant la meitat del segle XX. Sota la seva direcció, l’Institut de Berlin va arribar a ser un dels centres europeus de formació e investigaciópsicològica més actius i prestigiosos del món. Köhler ha exercit també un paper summament destacat en la difusió del gestalisme en Amèrica.
Entre les seves obres podem destacar: Proves deintel·ligència en antropoides (1917), Dinàmica en psicologia (1940), La psicologia de la forma (1947) i Connexions dinàmiques en psicologia (1959)
El present text a comentar va ser pres a una de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • kohler
  • Kohler
  • kohlas
  • Köhler, wolfgang
  • Iluminacion de kohler
  • Wolfgang Köhler
  • Wolfgang kohler
  • Wolfgang Köhler

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS