Comentario La vatori de peus Tintoretto

Páginas: 3 (596 palabras) Publicado: 13 de abril de 2013
COMENTARI D’UNA PINTURA
‘El lavatori de peus’ de Tintoretto
1. DOCUMENTACIÓ GENERAL.
Anem a comentar l'obra del pintor Tintoretto anomenada, 'El lavatori de peus'. L'obra està datada entre elsanys 1548 i 1549 (S.XVI).
Pertany a l'estil del Renaixement Italià, Cinquencento, Escola Veneciana.
La tècnica pictòrica emprada és l’oli, sobre llenç.
Tintoretto va pintar aquesta obra en el segleXVI, per a una església de Venècia. Actualment està situat en el museu del Prado, Madrid, Espanya.

2. CONTEXTUALITZACIÓ HISTÒRICA.
El moviment conegut com a Renaixement va néixer a Florència,Itàlia, al principi de S.XV; durant la primera meitat de segle següent es va estendre per la resta d'Europa. Representà el renéixer de les formes característiques de l'art clàssic, Grècia i Roma. En elRenaixement es distingeixen dos períodes el Quattrocento (S.XV) i el Cinquencento (S.XVI). Un conjunt de descobriments revolucionaris tingueren lloc en aquest període: la perspectiva, la pintura a l'oli,la preparació dels frescs mitjançant cartons, l'ús de tirants metàl·lics als arcs, etc. L'artista renaixentista deixà de ser un simple artesà, membre d'una corporació, per convertir-se en unintel·lectual.
L'escola Veneciana perdura en el S.XVI amb Giorgione, Tiziano, Veronés i Tintoretto, que obren nous camins, que arriben al Barroc. Venècia és el marc ideal per a aquesta pintura, és una ciutatoberta a visitants de tots els països, amb les seves vestidures exòtiques i coloristes, propis d'una societat rica, alegre i festiva. Es caracteritza a aquesta etapa per: el domini dels colors sobreel dibuix (tons càlids), la importància de temes secundaris com l’anècdota o el detall, l’exaltació de la riquesa en els edificis com els palaus, les festes, les vestidures... I la contemplaciópoètica del paisatge.

3. ANÀLISI FORMAL.
La gamma de colors és àmplia, combina colors càlids, vermells, roses, carns i marrons i colors freds, blaus. Predomina el color sobre el dibuix. El lavatori...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tintoretto
  • tintoretto
  • tintoretto
  • El lavatorio de tintoretto
  • tintoretto
  • Tintoretto
  • Tintoretto
  • Tintoretto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS