Comentario Las Boias

Páginas: 3 (622 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2014
Vocabulari:
Cabrestant: màquina per a moure o alçar grans pesos, consistent en un torn de tambor vertical sobre el qual s’enrotlla un cable.
Giràndoles: Roda de focs artificials que quan cremagiravolta ràpidament.

Joan Vinyoli, l’autor d’aquest poema, s’ha convertit en un dels poetes més importants en la poesia catalana de la postguerra.
Va començar presentant poesies influïdes perCarles Riba i Rainer Maria Mike. I per tant entenia la poesia com una coneixement sobre un mateix i sobre el món.

La seva lírica, inspirada en el romanticisme alemany i el post simbolisme evoluciona capal corrent anomenat poesia de l’experiència que inicia Ferrater.
Finalment podem afirmar que Vinyoli veu la poesia com una via d'arrelament en la realitat

El poema de les boies s’estructura envuit estrofes lliures que no mantenen un nombre fix de síl·labes, sinó que va variant entre versos alexandrins amb cesura, hexasíl·labs, octosíl·labs i decasíl·labs que poden recordar al moviment deles onades en el mar quan el vent bufa fort, com descriu el poema.

Respecte el vocabulari escollit es veu que té una clara preferència a utilitzar termes lligats a la navegació, i amb una tendènciaque mostra tristesa i angoixa, per tant podem suposar que estava passant un moment bastant desconcertant i que el portava a alts i baixos.
Tot i que al final del poema, després de demostrar amb un jopoètic la por i la confusió que sent, finalment es refereix a les boies coma a recolzament i com a punt ferm, estable i segur.
Ja que tot i les tempestes i el vent, elles sempre es mantenen almateix lloc i crec que és aquest fet el que li permet repenjar-se a elles i sentir-se relacionat en cert manera amb el món que l’envolta i no perdre la percepció i la consciència de la realitat.

Ambfigures retòriques com la de la comparació “Més negre que una gola de llop” podem veure la seva referència a la nit, a la foscor i a la penombra, es a dir als seus sentiments plens de tristesa i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Poema LES BOIES
  • Les Boies
  • Boi- cube
  • Prospecto boi–k
  • Les boies
  • Les boies joan vinyoli
  • Cambio de boia
  • Comentarios De Los Comentarios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS