Comentario Les Cendres Del Cavaller

Páginas: 3 (585 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
Comencem aquesta biografia novel·lada a la ciutat de València, en els darrers dies de l'any 1464, l’últim membre d’una de les famílies que havien estat més nobles del regne, el cavaller JoanMartorell, sent molt propera l'hora en que haurà de morir. En la més absoluta misèria, envellit, sol i malalt dedica les seves darreres forces a escriure una llarga carta a Martí Joan de Galba, el seu últim“prestamista”. Amb ella tracta de convèncer-lo perquè faça sobreviure el llibre que narra les aventures del cavaller Tirant lo Blanc , on està reflectida la seua vida. I justament per demostrar aquestasemblança i, per tal que comprenga el llibre i no l’abandonés a l’oblit, Martorell li detalla la història de la seva vida tal i com ell la recorda. 
Joanot Martorell és l’últim d’una estirp decavallers, que creu en l’honor i les terres. I es per açó que es veu durant tota la seua vida, perseguit per lleis, deutes, plets... La qual cosa fa que, poc a poc, perda tota la riquesa que en uns tempstingué la família dels Martorell. A més, de la seua apreciada joia, l’honor i, per últim, es veu obligat a desprendre-se’n de la seva vida, el Tirant. 

Amb aquesta història Silvestre Vilaplanaens ofereix una biografia novel·lada de Joanot Martorell documentada en els pocs referents històrics i documentals que es conserven d’ell i cobrint, per tant, els esperats espais buits amb unentramat fictici. Per tal de donar-li eixe toc de familiaritat trobem que la novel·la esta narrada pel propi Joanot Martorell i notem l’absencia de capitols ja que tota la novel·la n’es una carta. SilvestreVilaplana ens presenta a traves de Martorell tota una serie de personatges molt diferents en una trama linial on frecuentment hi ha canvis d’espai. 
A Les cendres del cavaller , l’autor havolgut, en primer lloc, destacar la funció divulgativa de la novel·la. El seu llibre no es planteja únicament com una novel·la històrica, ni com un estudi biogràfic, ni tan sols per a reproduir l'estil...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les cendres del cavaller
  • Les Cendres Del Cavaller
  • Cendres del cavaller
  • les cendres del cavaller
  • Cendres del cavaller
  • Cendres Del Cavaller
  • Les Cendres Del Cavaller
  • Les cendres del cavaller

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS