Comentario mapa guerra punica

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2014

MAPA SEGONA GUERRA PÚNICA

INTRODUCCIÓ
Aquest mapa ens desenvolupa la "ll Guerra Púnica dels anys 218 a 201 aC", i això mateix es també el títol del mapa del qual es desconeix la font.DESCRIPCIÓ DEL MAPA I CONTEXT
La Segona Guerra Púnica és la més coneguda de les tres, per produir-se durant la mateixa la famosa expedició militar de Aníbal contra Roma creuant els Alps. En la SegonaGuerra Púnica destaca la Batalla de Cannas.

COMENTARI
Sagunt, aliada de Roma, havia estat conquistada pel cartaginès Aníbal. Era el començament de la Segona Guerra Púnica: Roma responia enviant ales legions al mà de Publio Cornelio Escipión, però el cartaginès va avançar amb major rapidesa fins al Ródano, travessant els Pirineus i els Alps amb un fort exèrcit de més de 40000 homes -i elsfamosos elefants- fins a gairebé les portes de la ciutat de Roma (burlant, de pas, les previsions de Escipión, que creia que s'enfrontaria amb ell a la ciutat de Marsella).
Aníbal es va dirigir al sudd'Itàlia davant la mirada d'estupor dels romans -i deixant després d'ell el deixant d'un parell de sonades victòries militars contra ells. Aquesta decisió, tal vegada a la recerca d'aliats, va anar unerror tàctic que el cartaginès va pagar car, doncs va permetre als romans organitzar-se sota el comandament del dictador Cinquè Fabio Màxim, que va aconseguir desequilibrar a l'exèrcit cartaginès. A laseva mort, no obstant això, els romans van passar a l'acció directa, sent derrotats de forma humillante en la batalla de Cannas (50000 morts, més de 10000 presoners). Era l'any 216 a. de C.
La respostaromana va ser brutal: va reorganitzar les seves legions, va prendre represàlies contra les ciutats italianes que s'havien aliat als cartaginesos i va aconseguir tallar els subministraments de Aníbal.A més, obria un front paral·lel en la península ibèrica, expulsant als cartaginesos. 200000 soldats romans s'enfrontaven als cartaginesos. Aníbal sabia, segurament, que no tenia escapatòria.
El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de mapa guerra civil
  • Comentari Mapa. La Guerra De La Independència.
  • guerras punicas
  • Guerras Púnicas
  • Las Guerras Púnicas
  • Guerras punicas
  • Guerras púnicas
  • Las guerras púnicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS