Comentario Mapa Puertos Españoles

Páginas: 2 (364 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
25. Analitza el mapa de ports

El mapa temàtic ens mostra el tràfic de mercaderies en els principals ports espanyols mitjançant gràfics de sectors circulars per als principals tipus demercaderies, el tamany del qual és proporcional al volum del trànsit.

En general, el tràfic de mercaderies arriba a un volum elevat, ja que la major part de les exportacions i importacions espanyoles esrealitza per mar.

En la majoria dels ports, la mercaderia més destacada són els granels sòlids i líquids ofertats o demandats per l'hinterland o zona d'influència del port.

El trànsit de granelssòlids (especialment carbó i altres minerals) se centra en els ports localitzats juntament amb els recursos minerals o la indústria que els empra (Gijón, Tarragona, Ferrol, Huelva).

El trànsit degranels líquids, principalment productes petrolífers, es focalitza en nou ports, en relació amb la demanda de la indústria petroquímica i energètica situada a prop, entre els que sobresurten Bilbao,Algesires, València i Tarragona. El alt preu que suposaria el transport d'aquests productes per via terrestre determina la preferència pel transport marítim.

El tràfic de mercaderia general es concentraen els ports de Barcelona, ​​Balears, València i Algesires. Dins de la mercaderia general, la transportada en contenidors ha experimentat un gran creixement. Aquest fet es deu a que el transport encontenidors, que agilitza les tasques de càrrega i descàrrega, es realitza en vaixells cada vegada majors que pretenen reduir al màxim el cost del transport i el temps d'immobilització en un port.Per això els grans vaixells només atraquen uns quants punts de la seva ruta, que són els que ofereixen majors avantatges competitives: tarifes, serveis, infraestructures, extenses superfícies per eldipòsit de mercaderies i accessibilitat, ben comunicat amb la xarxa de carreteres i de ferrocarril.

Com totes aquestes condicions exigeixen equipaments i inversions que només estan l'abast d'uns...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de mapa de la industria española en el s.XIX y el movimiento obrero
  • comentari mapes
  • Mapa De Español
  • Comentario Al Mapa Del Porcentaje De Inmigrantes Extranjeros En Las Provincias Españolas (2010)
  • Fases Comentario mapa del tiempo
  • Comentario de mapa, por alexandra ern
  • Comentario De Texto Y De Mapa
  • Comentario mapa del tiempo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS