Comentario Mar I Cel

Páginas: 4 (943 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
Comentari de text
Mar i cel
A continuació analitzarem un fragment de Mar i cel d’Àngel Guimerà. Per començar faré un petit resum de la biografia de Guimerà, per poder situar-lo en l’època quepertany. Pel que fa a l’obra en faré un breu resum i situaré el fragment proposat dins d’aquesta, amb la finalitat d’introduir l’anàlisi del seu estil i contingut.
Àngel Guimerà neix a Santa Cruz deTenerife l’any 1825, de mare canària i pare del Vendrell. Amb vuit anys s’hi trasllada i entra a estudiar als Escolapis de Barcelona, començant el conreu de la poesia en castellà. Al 1871, amb un grupd’amics funda la revista La Renaixença. Més tard en 1877 es proclamat Mestre en Gay Saber. En 1906 és proposat pel Premi Nobel de Literatura. Mor el 18 de Juliol de 1924.
Les obres de Guimerà pertanyen alRomanticisme. Aquesta etapa s’inicia amb la Revolució Francesa on el nou pensament burgés liberal s’anteposa a l’Antic Règim. El terme romàntic era usat per autors anglesos al segle XVII perreferir-se a allò emocionant, natural o silvestre. Al segle XVIII passa a tenir connotacions pejoratives que es refereixen a una imaginació desbordant, desordenada, creadora de mons quimèrics.
Mar i cel ésuna tragèdia dividida en tres actes, pertany a la primera etapa de Guimerà, pertany al dramaturg romàntic. Va ser estrenada el 7 de febrer de 1888 al teatre Romea. Saïd, és el capità d'un vaixell depirates algerians que han fet presoners un grup de cristians després d'assaltar la seva nau. Blanca, que és filla de Carles un cristià conservador cura a diari la ferida del capità, per això téprivilegis. L'obra tracta l'amor impossible entre Saïd i Blanca.
El fragment a analitzar pertany a la tercera escena del primer acte. Blanca ha escoltat la història de Saïd, de com els cristians van matarprimer al seu pare musulmà i seguidament a la seva mare, de com en un vaixell, la van tirar per la borda al mar i li van colpejar al cap amb un rem, mentre ella, demanava al seu fill que la vengés....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar I Cel (Comentari)
  • Mar I Cel Comentari
  • Comentari de Mar i Cel
  • Comentari fragment Mar i cel
  • Comentari escena Mar i Cel
  • Comentari De Text Mar I Cel
  • comentari mar i cel
  • Mar i Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS