Comentario : Robespierre Define El Terror

Páginas: 2 (474 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
Robespierre defineix el Terror.

Aquest text és un discurs de l’any 1794 que es va fer a la Convenció Nacional, que va ser la institució principal de la Primera República Francesa, unaassemblea  de caràcter constituent que va concentrar els poders, el discurs va ser escrit i dirigit per Robespierre.

Robespierre, era un líder polític de la Revolució Francesa, que va aportar un període en larevolució francesa anomenat el Terror. Ell estava considerat com un dictador sanguinari i que va tenir un paper destacat als primers anys de la República, on les persones tenien el poder polític basaten la democràcia. Va ser elegit diputat del tercer estat als estats generals, la institució representativa del Regne, en forma d'assemblea convocada pel Rei i on acudien representants de cada estamentde 1789 i des de llavors, va tenir ascens polític fins arribar a la presidència de la Convenció Nacional i transformar-se en un dels líders de la Revolució Francesa.

Aquest discurs és obra seva, vaser pronunciat el 7 febrer 1794 davant la Convenció Nacional i en ell s’explica la necessitat de la unió de la virtut amb la revolució per aconseguir la igualtat.
En aquesta època els jacobins,  elsmembres del grup polític  als qui sostenien opinions revolucionàries extremistes, van arrestar i executar alguns dels principals dirigents girondins, el grup polític moderat i federalista del'Assemblea Nacional i de la Convenció Nacional  i que van posar en marxa l’etapa de la Convenció jacobina, van aprovar una nova constitució que va establir sobirania popular, és a dir, que el poder el teniael poble, i sufragi universal masculí, per tant tot el poble podia votar a excepció de les dones. Van establir un govern revolucionari que va iniciar l’època del Terror i que l’objectiu era vèncer alsenemics interiors i exteriors de la revolució i així satisfer als grups radicals.
Marina...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de texto del terror robespierre
  • Comentari de text "El terror de Robespièrre"
  • Comentario De Texto "Definiendo El Amor"
  • Comentario de texto. Definiendo el amor
  • Comentario ¿es la pobreza la causa del terrorismo?
  • Comentario Del Poema Definiendo El Amor De Quevedo
  • robespierre presidente del terror
  • Comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS