comentario texto cafe de la marina

Páginas: 4 (760 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2014
Comentari de text: El Cafè de la Marina
L’autor d’aquesta obra és Josep Maria de Sagarra (Barcelona, 1894-1961). Dramaturg, periodista, novel·lista, memorialista i, per damunt de tot, poeta. Vatenir una gran connexió amb el públic i el lector popular a causa de l’ utilització d’una llengua viva i rica, i l’ús de recursos retòrics d’una gran plasticitat.
Entre les seves obres cal destacar ElCafè de la Marina (1933) on el tema gira al voltant del maxisme cap a les dones i la mala parla. L’acció se situa en un cafè d’un poble mariner de la costa empordanesa propietat d’en Libori on esdesenvolupa els drames familiars i dels clients, donant a conèixer la vida al poble a més del casament de les seves filles com els esdeveniments més importants de l’obra.
En l’escena XIII, trobem al laCaterina i al Libori en el cafè després de que aquest vingués de parlar amb el secretari. Mantenen una conversació en la qual en Libori explica a la seva filla els sentiments i intencions de casamentque té Mussiu Bernat amb ella: El banyulenc pensa casar-se, que l’ha picat l’amur i que t’estima; vol dir que tu seràs la seva dona. Per a sorpresa d’en Libori que ja ho havia donat per fet, Caterinaho rebutja molesta i, amb una actitud oportunista, la intenta convèncer dient-li el gran poder adquisitiu i empresarial que té a més dels grans sentiments que sent per ella: Que et fixis en els sousque guanya, en els masos que té i en el desori de magatzems / No has vist que el banyulenc es mig fonia quan ha ballat amb tu?
Aquesta situació provè del començament de l’acte segon quan esprodueix el casament de la Rosa i, Mussiú Bernat, un convidat d’en Libori per estrènyer llaços de negocis, s’enamora de la Caterina: La Caterina es una flur de maca / Si hi vul la Caterina, aquesta situacióes aprofitada pel pare per intentar casar la seva filla i aprofitar-se del seu poder.
Aquest fragment, es produeix al vespre precedit per la visita de dos còmics, integrament al cafè on s’encenen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text: marina, carlos ruiz zafón
  • el cafe de la marina
  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS