Comentario vaca cega

Páginas: 2 (426 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2013
La Vaca Cega



La vaca cega fou un poema escrit per Joan Maragall i Gorina, poeta i escriptor català nascut a Barcelona al 1860 i mort al 1911, als 51 anys. Pertany al modernisme, moviment quees va donar a Catalunya a la darrera dècada del segle XIX i a la primera del segle XX i neix amb l’objectiu de canviar la cultura tradicional per una cultura moderna i nacional. És el moviment mésimportant en tota la cultura catalana fins el moment i es sovint complex i contradictori. Centrant-se en la poesia modernista rebutja la tradició i es desenvoluparan dues tendències principals: unaformalista i una espontània amb Joan Maragall com a màxim representant. La seva obra poètica es caracteritza per ser una poesia emotiva, directa amb un lèxic senzill i entenedor.

El poema està compostper versos decasíl·labs d’art major i llargs, fet que fa que l’escena sigui llarga. Els versos són lliures però hi podem trobar algunes rimes assonants. Es divideix en tres tercets, un quartet i unadècima.

Els temes que Joan Maragall utilitza són molt amplis i variats, ens els seus poemes apareixen temàtiques de tot tipus, d’amor, de la ciutat, de la seva terra... però, el tema principal de lavaca cega és clarament la natura. Es descriu una paisatge on intervenen els moviments d’una vaca que és cega per un cop que va rebre i vol transmetre un sentiment de compassió cap a ella perquè no potveure per culpa del vailet, és a dir, pels propis actes humans. L’autor es limita a explicar el que veu. Es podria dividir en tres parts: la primera, la presentació de la vaca on es mostra que éscega. Aquesta primera part consta els sis primers versos. La segona part, del setè vers fins al tretzè, compara a la vaca amb les seves companyes. I finalment, del vers catorze fins l’últim tracten sobreles accions de la vaca. No hi abunden les figures retòriques però hi podem trobar enumeracions i personificacions on la vaca adopta sentiments humans.

En conclusió aquest poema és un dels més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari Vaca Cega
  • Comentari La Vaca Cega
  • LA VACA CEGA
  • la vaca cega
  • La vaca cega
  • La vaca cega
  • La Vaca Cega
  • la vaca cega

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS