comentario

Páginas: 5 (1069 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2014
Anàlisi de la noticia de premsa

L’anàlisi que duré a terme és de la notícia de Conchita Wurts, aquesta va ser publicada el 12 de maig de 2014 pel diari El País. He triat aquesta notícia perquè m’ha cridat l’atenció i perquè el tema que remou m’és de gran interès.

A la portada, primerament hi veiem el nom del diari, el qual destaca de la resta juntament amb el nom de l’apartat del diari, elqual l’anomenen “gente”. Seguidament, hi veiem el títol de la notícia de premsa, que també és gran i destaca, per tal de que al lector li cridi l’atenció i tingui interès en llegir la notícia. En aquest, ja ens mostren al personatge protagonista de la notícia, perquè puguis conèixer ràpidament que ens pot explicar aquesta. Ho acompanyen amb: “algo mas que una “drag queen” provocadora”, cosa queens mostra que ens explicaran alguna cosa sobre la vida d’aquesta persona i que la seva vida té relació amb els “drag quen”. El subtítol, ens fa saber el perquè de la creació d’aquest personatge i ens informa breument que aquest va patir de jove per a causa de la seva homosexualitat. Pel que fa a la fotografia, és el primer amb el que se’ns envà la vista. Hi apareix el personatge principal, el qualés el que destaca més en la imatge, mostrant el premi del festival d’Eurovisió que te agafant amb les mans. Se la veu orgullosa i satisfeta d’obtenir-lo i de poder-lo mostrar a tothom. L’envolten en cercle una bona quantitat de fotògrafs i periodistes, que encara provoquen que destaqui més tan socialment com visualment. La fotografia te una correlació amb el titular. Per últim, durant l’escrit dela notícia, hi apareixen paraules en vermell i subratllades, cosa que fa que destaqui les paraules clau de la notícia, les importants.

Analitzant l’estil de la noticia, podem veure que el llenguatge que utilitza l’autor és senzill, per tal de que el lector es pugui senti més partícip i faci de la lectura un moment més entretingut. El vocabulari és quotidià i intel·ligible per tots els públics.Al començament de la notícia ens fa una descripció de com és el personatge utilitzant paraules que l’afalaguen, això fa que puguem deduir com és la persona de la qual ens estan parlant, i també provoca que veiem com l’autor defensa la seva opinió i la idea que ha volgut transmetre cap a tot Europa. És una noticia que ens parla d’un col·lectiu minoritari, per tant, gràcies a l’estil podem crear elperfil de l’autor i creure que està vinculat en aquest col·lectiu, tot i que no se’ns informi de qui ni com és.
L’estructura de la notícia és clara, cosa que també acompanya a que la lectura sigui més senzilla i entenedora.

Analitzant la semàntica, podem veure que el personatge que destaca és la Conchita Wurst ja que és gairebé de l’única cosa que se’ns informa. Durant tota la notícia esparla amb defensa i amb recolzament sobre l’actor i el col·lectiu en el qual pertany, deixant anar així un missatge ocult amb el que es vol fer veure a la gent que hi ha diversitat de sexualitats i totes son correctes i han de ser ben acceptades. Podem veure la veu de l’autor en les cites que ens mostra tan d’altre gent com d’altres diaris, fen èmfasi a aquelles que no critiquen per res a l’actorprincipal, sinó tot al contrari. També destaca el missatge que ens transmet l’actor de la notícia; de petit Thomas Neuwrith va enunciar la seva homosexualitat i el seu entorn no ho van tolerar, a causa d’això ha nascut el personatge de Conchita, mostrant-se a tothom sense escrúpols i fent una crítica a tots aquells reprimits que no accepten que les persones vulguin ser com elles senten i prefereixen.Pel que fa a l’estil indirecte de la notícia, veiem com l’autor d’aquesta notícia primerament ens mostra les cites que van dirigides més aviat al col·lectiu en general de manera crítica, creant així a l’autor la mala imatge que poden arribar a tenir algunes persones sobre les altres. Seguidament ens exposa les paraules que ha dit la mateixa Conchita, plenes d’orgull i de satisfacció,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario
  • comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS