Comentarios de texto poesía romántica

Páginas: 5 (1026 palabras) Publicado: 14 de septiembre de 2014
Caín de Lord Byron
Aquest poema ha estat escrit per Lord Byron, un dels poetes anglesos més versàtils i importants del Romanticisme, l’any 1821 quan s’instal·là a la ciutat de Pisa, Itàlia.
George Gordon Byron (Lord Byron) neix a Londres al 1788 i mor a Grècia l’any 1824. Va pertànyer a una família de l’aristocràcia del seu país i va perdre els pares amb tres anys.
Caín de Lord Byron és ladramatització de la llegenda de Caín i Abel. Caín es nega a seguir les lloances de la seva família a Déu. Aquest li ha fet mortal, cosa que el fa sentir malament perquè ell no sap el que és la mort, i per això no té res a agrair-li. Aquest fet té molta relació amb la vida de Byron ja que va ser un transgressor en la societat, és a dir, que es saltava les lleis i normes. El tret més destacat és elsentiment de rebuig cap a les normes que se li imposaven i que sense contemplacions no obeïa. Marca un profund escepticisme i representa l’idea del cansament respecte a la vida. En aquesta obra veiem que Caín té molt clar totes les seves accions i només es preocupa per ell mateix. Intenta ser superior a la resta fins que es topa amb Llucifer que li para els pues i li diu que s’inclini davant d’ellja que coneix totes les terres del paradís i sap que és la mort. Gràcies a les seves obres es va convertir en el prototip de poeta romàntic rebel, aventurer i iconoclasta que molts volgueren imitar. Va viure molts escàndols tant pel seu comportament sexual com per les seves idees polítiques, fent costat a les lluites per la independència d’ Itàlia.

¿Por qué reí esta noche? de John Keats
Aquestpoema ha estat escrit pel poeta britànic John Keats l’any 1819, en un moment de depressió per culpa de les crítiques londinenques a les seves obres.
John Keats neix a Londres al 1795 i mor a Roma l’any 1821. Va ser un escriptor que el trobem dins del període del Romanticisme. El podríem catalogar com el poeta satànic perquè era un desgraciat, marginal i malaltís amb una vida marcada per la mortde tots els seus éssers estimats. Morirà per culpa de la tuberculosi.
La seva obra es un sonet on ens diu que desitja la mort perquè la veu com el seu premi per haver viscut la vida.
El protagonista expressa la seva soledat mitjançant aquest poema. Comença amb una pregunta que serà la base de tota la seva angoixa, ¿por qué reí esta noche?. Als primers versos fa una crítica a l’església dientque ni deu ni el dimoni li donen cap resposta a la seva qüestió. Acte seguit, un diàleg amb el seu cor, que l’expressa amb el “tu”, preguntant-li perquè riu aquesta nit en la que ha estat sol i trist.

Per acabar sembla que fa una mirada de manera pessimista a la societat del seu moment, i dient que la mort és un premi de la vida.
Si analitzem l’estructura del poema, podem dir que és la formamés característica d’aquest període, el sonet (dos quartets i dos tercets de 12 síl·labes cadascun dels versos (versos alexandrins), amb rima consonant), pel que fa a les figures retòriques, trobem poques, però per exemple trobem metàfores o hipèrbatons.
La angoixa vital que patia l’autor John Keats en la seva desgraciada vida es podia contemplar dins de la seva obra, un exemple clar seria aquestpoema. Keats ens demostra amb aquesta semblança de diàleg entre ell i el seu cor o dins el propi diàleg amb crits com: “¡Oh dolor mortal! ¡Oh tiniebla tiniebla” o també dient el que la mort és el premi de la vida, per damunt dels vers, la fama o la bellesa.


El Veneno de Baudelaire

Aquest text ha estat escrit per Charles Pierre Baudelaire, i s’engloba dins de la seva gran obra Les Flors delMal.
Charles Baudelaire neix al 1827 i mor l’any 1867 a París, es considerat el pare de la poesia del segle XX, fa possible el naixement d’un corrent nou, el Simbolisme. La seva vida també va ser dolenta, per tant, encarna la doble figura del poeta satànic amb la idea del dandi, un “vividor” que només es preocupava pels diners i rebutjava la societat. Malgrat aquesta vida, va anar a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poesías Románticas
  • Poesía Romantica
  • Poesía Romantica
  • La poesia romantica
  • Poesia Romantica
  • poesia romantica
  • poesia romantica
  • La Poesía Romántica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS