Començar a escriure

Páginas: 4 (871 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2013
PAC1 Llenguatge, expressió i comunicació
Posar-se a escriure
Quina relació hi ha entre llengua i cultura, i quines implicacions té la possible relació? És una relació epistemològica o ontològica?Haver de ser categòric en dir quina relació hi ha entre llengua i cultura és difícil. Crec que una sense l’altra no tenen sentit.
Entenem per cultura al conjunt de símbols, valors, costums queidentifiquen a un poble. Entenent com a poble a la col·lectivitat d’individus que la formen. Però tots aquests símbols, valors costums, etc.... s’han de poder transmetre d’un individu a l’altre i aixònomés ho podem fer a traves del llenguatge.
El llenguatge és el mitjà d’expressió i de comunicació que tenim per excel·lència. Amb ell podem posar nom a tot el que ens envolta i per tant transmetretot el que forma el nostre patrimoni, la nostra cultura. Però no podem oblidar que tot aquest lèxic que ens produeix el llenguatge l’hem de poder endreçar perquè sigui entenedor, que tingui el mateixcodi, i d’aquí ens sorgeix la llengua.
Bé un cop dit això ens adonem que llengua i cultura no tenen cap sentit una sense l’altre. Tota cultura està basada al voltant d’una llengua, d’aquellallengua que l’identificarà a tot arreu. Això no vol dir que només es pugui parlar d’una cultura concreta amb la seva llengua pròpia sinó que la llengua serà un dels trets d’identitat més importants. És adir, un català establert a un altre país, si algú li pregunta d’on és ell li explicarà trets d’identitat de la seva cultura. No ho farà pas en català que és la seva llengua perquè no l’entendrien peròserà un dels trets identitaris importants. A aquells a qui li ha explicat que és català i que prové de Catalunya ho associaran que es parla una llengua pròpia.
Malgrat estiguem en un moment social ondins d’un territori hi hagi molta gent d’arreu del món i que cadascú tingui la seva cultura i la seva llengua, no per aquest motiu la cultura del territori canviarà sinó que es podrà anar enriquint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Què És Llegir? Què És Escriure?
  • COMENCEMOS A COMPARTIR
  • Comencemos A Conducir
  • L'estiu que comença
  • A Ver Comencemos Con Esta Pregunta
  • INFORME ACTIVIDAD COMENCEMOS A CONDUCIR
  • Comencemos Por Lo Feo
  • Modelo de escriura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS