Comerç I Guerra De L'Opi

Páginas: 2 (487 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
COMERÇ I GUERRA DE L’OPI

La importància de l’opi al segle XIX per penetrar en la economia Xina va ser molt important. La Xina era un país molt tancat, i gràcies a aquesta substànvia, Gran Bretanyava poder guanyar molts diners, amb la seva venda a la Xina. El seu creixemtn va ser molt exponencial, sent al principi de 1785 de 169.321 Lliures Esterlines, a un increible guany de 6.864.209 LliuresEsterlines al 1858. Veiem doncs, que Gran Bretanya amb la venda encoberta d’aquesta droga prohibida, va guanyar el segon lloc dels impostos, superats només pels impostos de terra.

Xina era unapotència decadent al segle XIX per els seus grans poblemes interns, com diferents revoltes (com la del Lotus Blanc, del Taiping, Nian, i també les revoltes dels musulmans xinesos), a part d’això, també vapatir continues invasions extrangeres, com la guerra de l’opi, la invasio d’Anglaterra, Turquestan, la segona guerra de l’opi, la invasió francesa, japonesa.. També cal destacar que els intents delstractats, per un comerç just i també d’unes lleis iguals, no van ser del tot justes amb els altres països implicats, cosa que va perjudicar enormement la seva credibilitat. En altres casos, Xina, erauna potència, com per exemple el la elaboració de teles de molta qualitat. En aquest aspecte, Gran Bretanya no va poder competir mai per introduir el seu mercat a la Xina, ja que era pràcticamentimpossible.

Les causes de la penetració colonial europea van ser, el voler aconseguir obrir un mercat, en la venda de l’opi. La Xina era un pais molt tancat, autosuficient. Això va fer que no tinguéscap tipo de comerç enterior, i no es relacionés amb cap país. Alguns països europeus, com França i Gran Bretanya, van intentar desfer la barrera de la Xina, comerialitzant un producte prohibit i moltapreciat, a esquenes del govern Xinès.
Les Guerres de l’opi, per mi són les guerres i les causes més significatives, ja que van significar grans guanys per Gran Bretanya i França. També les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • llengua catalana en el comerç i l'empresa
  • Vocabulari tema 8 comerc i comunicacions
  • Treball tema 7 el comerç i els transports
  • I guerra mundial
  • guerra mundial I
  • guerra fria i
  • I guerra mundial
  • I Guerra Mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS