comercialización y externalización en comercio exterior

Páginas: 13 (3076 palabras) Publicado: 27 de abril de 2014



Solució Prova d’avaluació continuada 1. Internacionalització i Comercialització



Per a realitzar aquesta PAC ens basarem en l'article de la revista “L'Exportador Digital” referent a l'empresa YURRITA e HIJOS SA. situada a Gipuzkoa i l'activitat del qual és l'elaboració de conserves i semiconserves de peix, plats preparats i precuinats. Adjuntem el link de l'article:

Yurrita eHijos SA

 
YURRITA E HIJOS SA
Actividad
Fabricación de conservas y semiconservas de pescado, platos preparados y precocinados
Año de constitución
1963
Personal
90 empleados
Facturación 2010
Alrededor de 9 millones de euros
Cuota de exportación
90%
Sede
Ctra. Ondarroa, s/n
20830 Mutriku (Gipuzkoa)
Teléfono
943 603 245
Fax
943 604 420
Correo electrónico
info@yurrita.com
Webwww.yurrita.com



PREGUNTES DE LA PAC1

Primera Part

1. A l’article l’empresa parla de que la seva internacionalització en una primera fase va ser mitjançant fires i missions comercials.
Que és una missió comercial? En què consisteix? Quines avantatges te una missió comercial respecte d’una fira?


Una missió comercial és un viatge organitzat per una cambra de comerç i/o altresentitats empresarials (organismes sectorials, associacions empresarials, etc.,) que té per objectiu que les empreses espanyoles que estiguin interessades en el mercat (o mercats) destinació de la missió puguin establir o consolidar relacions comercials amb empresaris del país destinatari. És a dir, a l'empresa se li realitza una agenda individual d'entrevistes al país de destinació amb empreses elperfil de les quals ha marcat l'empresa prèviament i amb els quals puguin en un futur establir vincles comercials.

Quan una empresa vol començar a exportar a un país que creu que pugui ser del seu interès, en lloc de buscar possibles socis comercials en aquest país pel seu compte (agents, distribuïdors, socis, etc.,) pot inscriure's en una missió comercial i realitzar el viatge de la mà d'algunorganisme que s'encarregui de preparar-li l'agenda i de tots els tràmits del viatges (vols, hotels, etc.,). A més, comptarà en tot moment amb un acompanyant de l'organisme que s'encarregarà de totes les gestions i imprevistos que es donin durant el viatge. És a dir, l'empresari estarà en tot moment acompanyat. Aquestes missions, a més, solen comptar amb alguna borsa de viatge o subvenció que fa queel seu preu sigui assequible per a les empreses.

El principal avantatge respecte a una fira és el cost, una missió comercial pot rondar entre 1.000 i 5.000 Euros, depenent de la destinació i la durada. Una fira amb stand propi no baixarà de 30.000 Euros amb el viatge inclòs.

Altres avantatges a assenyalar són:
En la missió anem amb una agenda prèvia, i amb uns contactes que ja han rebutprèviament informació dels nostres productes i/o serveis i que per tant ja han mostrat un interès en rebre'ns. En una fira, a no ser, que haguem realitzat contactes previs, no sabrem qui anirà i quin interès pot despertar el nostre producte o servei fins que no estiguem en el stand. La preparació de la missió comercial és molt senzilla, ja que l'organisme que la realitza s'encarrega de gairebé tot,en la Fira haurem d'enviar la mercaderia, muntar el stand, contractar en viatge, entre altres coses. En la missió empresarial anirem acompanyats en tot moment per una persona, a la fira anirem nosaltres sols.

Una fira pot ser molt útil quan ja estem treballant un mercat, ja tenim algun agent o distribuïdor i volem reforçar la nostra presència i imatge en aquest país. Per a un mercat quedesconeixem o al que volem començar a exportar és molt millor començar amb una missió comercial, ens costarà menys, tindrem contacte amb empresaris del país i no haurem de preocupar-nos ni de l'organització, ni de l'agenda, ni del viatge.

2. Segons es descriu al text de l'article L'Exportador, l’empresa va adquirir una empresa a PERÚ. Quins varen ser els motius per els quals l’empresa va prendre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COMERCIO EXTERIOR BARRERAS DEL COMERCIO EXTERIOR
  • Comercio exterior
  • Comercio exterior
  • Comercio exterior
  • Comercio exterior
  • Comercio Exterior
  • Comercio Exterior
  • Comercio Exterior

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS