Cometari de text albada medieval

Páginas: 2 (450 palabras) Publicado: 2 de abril de 2011
Comentari de text:
L’albada Medieval

Aquesta alba, L’albada medieval, com ja sabem els trobadors catalans majoritariament escrivien en occita i aquest poema no és una excepció. Primer de tot, iabans d’analitzar el contingut d’aquest poema, ens centrarem amb l’estructura: Podem observar que aquesta albada esta formada per un sola estrofa de set versos, els cuals tots són heptasilabs menys un(el numero 4 ). La seva rima es aaabbcc.

Seguidament anem a parlar del cotingut, com ja savem es tracta d’una albada per tant el contingut principal, es, sense cap mena de dubte, la separacio delsdos amants despres d’haver pasat la nit junts.
El trobador d’aquest poema fa servir els cants dels ocells (rosinyol) per dues coses: En primer lloc per donar a entendre que la parella d’enamorats estroben en un lloc on la vegetacio es troba present, i com que seguidamente el trobador ens indica que hi ha alguna torra per els voltans, podem defuir que l’hom i la midons es trobaben en algun jardi,en segon lloc fa servir els cants dels rosinyol, els qual matitza que canta junt amb la seva parella, per donar una mica de romanticisme a l’escena que vol descriure . En els versos tres i quatre elautor ens diu que just en el moment que comença el dia ell es troba amb la seva amiga, que com tots ja sabem és la seva amant, i ens diu que es troba sota la flor, aquest vers es pot entendre demoltes maneres però putser la més logica i la més quarent és que els dos enamorats estavan mantenin relacions sexulas.
Seguidament en els versos seguents el autor ens descriu com el gaita, que era el homede confiança del trobador, el qual la seva feina era ajuda als dos amants a no ser descoberts, desde una torre crida “amants a llevar-se que veig el dia clar” que significa que ja es hora dedespedir-se, de separar-se, ja que ell desde la torre ja pot observar com el dia s’aproxima.

Com a conclució podriem dir que és clarament una albada, ja que si poden trobar moltes caracteristiques del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cometarios De Texto
  • Cometario de texto, manifiesto
  • resumen de cometario de texto
  • Cometario Texto Filosófico
  • Cometario De Texto Película Capote
  • Texto medieval 2
  • cometario de texto
  • Comentario textos medieval

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS