Cometari de text

Páginas: 2 (276 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015
ESTRUCTURA DEL COMENTARI DE TEXT

CLASSIFICACIÓ i IDENTIFICACIÓ DEL TEXT Punt inicial de l’anàlisi i comentari de textos Determinar i definir específicament: el títol,tipus de text, autor (professió i funció que desenvolupa), destinatari, datació de creació i lloc... De tots els anteriors aspectes a identificar només has de fer referència alselements o idees que es puguin conèixer o deduir mitjançant el text.
CONTEXT HISTÒRIC Establir les circumstàncies històriques en les que s’emmarca el document. Un textnomés té sentit històric si el vinculem i l’inserim en el seu context històric. Aquesta és una tasca difícil. Hem d’evitar tant l’excés (explicar tot allò que no permeti unacomprensió directa del document) com dibuixar el context històric en una o dues línies
ANÀLISI GENERAL DEL TEXT Anàlisi temàtic i explicació del contingut del text Enumeració dedades o resum d’idees explícites en el text senyalant les idees principals i secundàries. (semblant a un resum del text) Aclariment de conceptes bàsics, termes tècnics... Hade ser breu (unes deu línies) i amb un to de neutralitat. S’ha d’aconseguir que un tercer lector es pogués fer una idea del text sense haver-lo llegit.
COMENTARI DE TEXTNucli del treball. Partir de l’anàlisi fet del contingut del text per poder relacionar-lo amb coneixements de la temàtica tractada en el text.
CONCLUSIONS Reflexió global deltext. Síntesis interpretativa on es pot argumentar raons per les que s’està d’acord o no amb el contingut. Es pot també parlar de l’interès del propi text pel seu contingut.BIBLIOGRAFIA Afegir bibliografia consultada i treballada Es pot també aportar més bibliografia relacionada amb el tema tractat en el text (manuals, llibres, articles..)
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cometario de texto, manifiesto
  • resumen de cometario de texto
  • Cometario Texto Filosófico
  • Cometario De Texto Película Capote
  • cometario de texto
  • Cometario De Texto
  • Cometario de texto fuente obejuna
  • Cometari de text albada medieval

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS