como esta

Páginas: 12 (2822 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2014
1- Fes un quadre comparatiu indicant les característiques contraposades i/o coincidents dels diversos interpretatius de la realitat.
Característiques contraposades:
- Discurs mític considera que en els orígens, en les relacions i en les finalitats de tot el que passa, hi ha intervingut essers sobrenaturals.
- Discurs filosòfic on abunden mes les explicacions sobrenaturals, ja ques’abona l’intent d’explicar les coses i els fets per mitjà de l’acció d’éssers divins o sobrenaturals.
- Discurs científic destaca pel rigor i precisió a l’hora de descriure parcel•les de la realitat, així com l’afany de la comprovació de les seves afirmacions.
Característiques coincidents:
- Tots els discursos intenten assolir un saber autèntic que sigui digne de crèdit. Tant el discurs míticom el racional, pretenen presentar una interpretació vertadera o versemblant d ela realitat.
- Estan relaciones, directa o indirectament, amb el poder, amb una pretensió de domini.
-Serveixen també per dominar socialment, per establir, justificar un estat social de coses.

2- Defineix els següents conceptes o expressions:
Cosmogonia: és una narració mítica que pretén donar resposta al'origen de l'Univers i de la pròpia humanitat. Generalment, en ella se'ns remunta a un moment de preexistència o de caos originari, en el qual el món no estava format, ja que els elements que havien de constituir es trobaven en desordre, en aquest sentit, el relat mític cosmogònic presenta l'agrupament - gradual o sobtat-d'aquests elements, en un llenguatge altament simbòlic, amb la participaciód'elements divins que poden posseir o no atributs antropomorfs.
Màgia: Es tracta de l'art amb què es pretén produir resultats que són contraris a les lleis naturals. Aquest art es val de paraules, conjurs i diversos actes i objectes.
Cosmovisió: és una imatge o figura general de l'existència, realitat o "món" que una persona, societat o cultura es formen en una època determinada, i sol estarcomposta per determinades percepcions, conceptuacions i valoracions sobre aquest entorn.
Una ideologia: és un conjunt d'idees relacionades entre si.
Una ideologia és el conjunt d'idees sobre la realitat, sistema general o sistemes existents en la pràctica de la societat respecte a l'econòmic, el social, el científic-tecnològic, el polític, el cultural, el moral, el religiós, etc. i que pretenenla conservació del sistema, la seva transformació, o la restauració d'un sistema ja existent.
Utopia: es refereix a la representació d'un món idealitzat que es presenta com a alternatiu al món realment existent, mitjançant una crítica d'aquest.
Problema de la demarcació: es refereix, dins de la filosofia de la ciència, a la qüestió de definir els límits que han de configurar el concepte"ciència". Les fronteres solen establir entre el que és coneixement científic i no científic, entre ciència i metafísica, entre ciència i pseudociència, i entre ciència i religió.

3- EL discurs pseudocientifics és intertersubjuntiu? Argumenta la resposta.
Si, podríem considerar que el discurs pseudocientifics és intertersubjuntiu perquè és la percepció o consideració d'una realitat per més d'unsubjecte. Com que no es pot assegurar l'existència de quelcom extern a un mateix i tot coneixement té un component subjectiu, aquesta idea salvaguarda parcialment la veritat d'algunes afirmacions, en considerar que són vàlides si són acceptades com a tals de manera intersubjectiva fins que un altre grup de subjectes o un altre fenomen els demostri com a falsos. Permet fugir dels qualia acceptant que hiha una part d'allò mental que es pot compartir amb altres persones, tot i que la percepció no en sigui mai idèntica.

4- Quines són les funcions més importants del pensament filosòfic? Resumeix breument cadascuna d’aquestes funcions.
- En primer lloc, podem dir que la filosofia analitza conceptes. Naturalment, això no vol dir que s’ocupi d’analitzar conceptes que fan referència a coses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Como comer comida comestible
  • Como Comer Comida
  • comas y comas
  • Como comer
  • El Como Comer
  • Como Comer
  • como comer
  • como comer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS