Como nos manipula la publicidad

Páginas: 75 (18678 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2011
1. Introducció

El principal objectiu del meu treball ha estat realitzar un estudi de com ens manipula la publicitat i que en pensa la societat sobre tot això.

El motiu pel qual he triat aquest tema és perquè avui en dia vivim en una societat plenament consumista on els mitjans de comunicació tenen una gran importància. La televisió, la ràdio, la premsa, Internet ocupen la major part delnostre temps, i ens transmeten una gran quantitat d’informació destinada al consum. Per totes parts i a tota hora la publicitat ens envolta i ens influeix.

Un cop escollit el tema del treball i després d’haver-ho parlat amb el meu tutor se’m van presentar les diferents hipòtesis:
Hipòtesi 1: Hi ha més publicitat il·lícita que lícita.
Hipòtesi 2: Els recursos visuals utilitzats per la publicitattenen més eficiència que els lingüístics.
Hipòtesi 3: La publicitat manipula les expectatives dels productes i serveis.

Desprès de d’haver formulat aquesta sèrie d’hipòtesis s’han constatat els següent objectius:
1.- Conèixer ben a fons els tipus de publicitat.
2.- Desenvolupar els recursos visuals i lingüístics utilitzats per la publicitat i descobrir quins tenen més eficiència.
3.-Comprovar si la publicitat manipula les expectatives dels productes i serveis.
4.- Investigar el que pensa la societat sobre la publicitat.

Durant aquest treball m’he trobat amb algunes dificultats:
La primera i més important ha estat la quantitat d’informació que hi ha a la xarxa i en els llibres. He trobat des de articles, informació i llibres molt importants, a altres que només tractaven puntsque no eren tant significatius. Aquest problema l’he pogut solucionar recol·lectant molta informació i sintetitzant tota aquesta

Un altre gran problema ha estat la categorització dels anuncis publicitaris. Com he dit abans un dels apartat més importants ha estat els tipus de publicitat i m’ha costat molt trobar informació que sigues significativa i exemples que mostressin bé cadascun delstipus. Aquest m’ha estat el més difícil de solucionar a causa de la gran quantitat d’anuncis que hi ha avui en dia però a base d’ajudar-me de llibres i Internet ho he aconseguit.

El tema del títol també va ser un altre problema. Inicialment el títol del meu treball preguntava, la publicitat ens informa o ens manipula? Vaig parlar-ho amb el meu tutor i ell em va dir que aquesta pregunta era moltobvia. Entre els dos varem acordar que el títol més adequat seria: com ens manipula la publicitat? Perquè en el que jo em volia centrar en aquest treball era en totes les estratègies que utilitza la publicitat per enganyar-nos, manipular-nos i persuadir-nos.

A l’hora de realitzar les enquestes també he tingut algun problema que altre. Perquè els resultats fossin el més real possible vaig tindre querecol·lectar un gran nombre d’enquestes. Hem vaig trobar amb el problema que tenia molta gent entre els 15 i els 25 i entre els 40 i els 50. Però em faltava una important part d’entre els 25 i els 40. Vaig tindre que anar una tarda pel carrer i parar a la gent que em sembles més jove i preguntar un per un si hem podia contestar l’enquesta.

Avui en dia a Internet podem trobar moltíssimainformació sobre aquest tema i per això la finalitat del meu treball ha estat escollir la més important i sintetitzar-la, elaborant un treball complet. Aquest es centra en la societat a temps actual.
Al principi del meu treball vaig estar un temps documentant-me abans d’escriure alguna cosa. Buscant i buscant vaig trobar una llista amb diversos llibres que tractaven el tema que jo havia escollit.Internet també ha estat una font molt important com podreu veure a la bibliografia.
A poc a poc, vaig anar recol·lectant més informació fins que tenia la suficient i necessària per començar a escriure alguna cosa. El primer apartat que vaig tractar va ser la història, seguit de les funcions, els elements comunicatius i els recursos utilitzats per la publicitat. La comunicació publicitària, les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ¿Es la publicidad manipuladora?
  • La Publicidad Engaña Y Manipula
  • La gran manipuladora: la publicidad
  • Como manipular a alguien
  • Como Hitler Manipulo Las Masas
  • como manipular a las personas
  • Manipulando A La Opinión Pública
  • Como Manipular Un Juego De Balotas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS