Como nos venden la moto

Páginas: 5 (1128 palabras) Publicado: 6 de junio de 2010
CÓMO NOS VENDEN LA MOTO

El llibre “Cómo nos venden la moto” s’estructura en dues parts. Una primera anomenada “El control de los medios de comunicación”, de Noam Chomsky, i una segona part anomenada “El pensamiento único i nuevos amos del mundo” de Ignacio Ramonet. Ambdós autors expliquen l’evolució del paper realitzat pels mitjans de comunicació en el control i limitació de les llibertats alllarg del temps.
Resum:
La primera part del llibre de Noam Chomsky, es centra en el gran poder que tenen els mitjans de comunicació i com aquest es produeix per a rentanr-nos el cervell sense que ens adonem.
Ja des de les primeres operacions de propaganda, quan es va crear la Comissió Creel, al 1916, es pot apreciar els principis d’inducció que aquesta té. Passant per Hitler i molts altres, lapropaganda ha arribat fins l’actualitat.
En un primer moment, els “realitzadors” d’aquestes propagandes ja sabien que els resultats eren la aceptació per part de la població d’algu que inicialment no desitjaven. “Hay que domesticar al rebaño desconcertado, y no dejarle que brame y pisotee y destruya las cosas..”, les persones han de ser adoctrinades en profunditat cap als valors i interesos delpoder real. Aquest era el lema d’una bona societat. Una societat controlada.
Com deia l’americà Harold Lasswell, fundador del modern sector de la comunicació “la propaganda es a la democracia como la cachiporra al estado totalitario”. Va ser a Estats Units, on cap al 1920 es va produir una gran expansió de les relacions públiques, i a la década següent pel gran éxit obtingut, fins i tot es van ferinvestigacions.
Cada cop que “el rebaño desconcertado” agafava una mica de força, el poder enviava missatges propagandistics en contra de les manifestacions, que donava lloc a que el “rebaño desconcertado”, perdés al complet la força que havia obtingut per poc temps. El “rebaño desconcertado” podia ser una amenaça i per tant se l’havia de distreure oferint-lis una bona programació televisiva iintroduint propaganda sobre el que el poder desitjava que fesin, i la millor manera era transmitir-los la por.
No tan llunyanes són les campanyes de Reagan, que el que provocaven era que la gent es mantingués al marge al no veure’s recolçats.
Tots sabem, o això creiem, que el quadre del món que es presenta a la gent no té la més mínima relació amb la realitat.
La cultura discident ha crescut,van adonar-se que el saber oragnitzar-se té uns resultats, i un gran exemple és l’avanç que ha tingut, mitjançant la lliuta del poble que demana democracia com el moviment feminista, el canvi de mentalitat respecte el poder de l’home cap a la dona.
A l’actualitat les relacions públiques arriben a moure quantitas impensables de diners, entorn al bilió de dolars anuals, continuant sempre ambl’objectiu del control de la opinió pública.
Per exemple en el cas dels Estats Units, tots sabem que tenen una gran quantitat de problemes coneguts com la salud, l’educació, l’índex de delinqüència, las presons, el deteriorament de certs barris, la pobresa, etc., i el que es fa és seguir desviant l’atenció del “rebaño desconcetado”, com quan Hitler va difundir entre els alemanys la por cap els jueus o elgitanos.
La segona part escrita per Ramonet es centra en la dominació del món per alguns pocs i en el pensament que reina a la nostra societat.
Ignacio Ramonet, té una idea de pensament únic que defineix com “la traducción a términos ideológicos de pretensión universal de los intereses de un conjunto de fuerzas económicas".
Inicia ja afirmant que el canvi en el sistema de poders és un fet. Elprocés liberitzador i la caiguda del comunismo han dinamitzat la globalització a tots els nivells, i que a la vegada s’ha vist acelerada pel desenvolupament de les tecnologies de la informació. n conseqüència s’ha produït una explosió dels mercats financers i les xarxes de la informació.
Es destaca sobretot la supremacía del món económic i financer sobre la política o la societat. L’autor també...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • como nos venden la moto
  • Como Nos Venden La Moto
  • Cómo nos venden la moto
  • Reseña Como Nos Venden La Moto
  • Como nos venden la moto. noam
  • como nos venden la moto
  • Resumen "Como nos venden la moto"
  • como nos venden la moto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS